Waar vorige week de zomertijd is ingegaan, zijn de jeugdteams van L.A.C. “Frisia 1883” inmiddels bezig aan de vierde fase van het voetbalseizoen 2023/’24. Zo zijn de jeugdteams tot en met onder 12 aan de nieuwe competitie begonnen en zijn alle teams uit de bovenbouw op of over de helft in de competities.

Voor we het weten is het huidige voetbalseizoen dan ook alweer voorbij en zijn we met de technische commissie drukdoende met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen 2023/’24. Zo hebben we afgelopen week de technische staf van het eerste elftal (senioren) gepresenteerd. Met trots delen we in navolging daarop de invulling van de technische kaders voor onze selectieteams bij de jeugd in de bovenbouw voor het aankomende voetbalseizoen.

Technische staf JO19-1
De technische staf van JO19-1 bestaat komend jaar uit vier bekende gezichten voor onze vereniging. Zo zullen Mick Brants en Cor de Weerd het trainersduo vormen voor dit elftal. Daarbij zullen Frank van Aggele (keeperstrainer) en Roelof Lettinga (grensrechter) de staf completeren.

Technische staf JO17-1
Ook bij de JO17-1 komen we dit jaar uit op drie bekende namen binnen Frisia. Zo zal het drietal Sander Kreeft, Jordy Stobbe en Rienk Dalstra na twee succesvolle jaren bij JO15-1 de overstap maken naar de JO17. Daarbij zal Sander ook starten met zijn UEFA B opleiding vanuit de vereniging.

Technische staf JO15-1
Komend seizoen zal Mitchell Timmer de leiding hebben als trainer/coach bij de JO15-1. Als keeper van onze eerste selectie en daarbij jarenlange inzet als trainer bij de jeugdopleiding, behoeft ook Mitchell geen verdere introductie en zijn we blij dat hij zich opnieuw voor een jaar wil conformeren als trainer binnen de jeugdopleiding.

Technische staf JO14-1
Bij de JO14-1 komen we het eerste nieuwe gezicht tegen voor de jeugdopleiding. Komend seizoen zal Ferry Meijer starten als trainer/coach bij de JO14-1. Op dit moment is Ferry nog trainer bij zijn thuisclub VV Hardegarijp (resp. O17-1) waar hij enkele jaren trainers- en voetbalervaring opgedaan heeft. Met deze ervaring op zak en een didactische sportachtergrond als werk, zijn we blij dat we Ferry toe mogen voegen aan het technische kader van de jeugdopleiding.

Technische staf JO13-1
En last but not least, de JO13-1. Ook bij dit elftal hebben we een nieuw gezicht voor onze vereniging. Komende seizoen zal Klaas van Mekeren voor de groep staan als trainer/coach. Op dit moment is Klaas bij zijn thuisclub SJO Broeksterwalden actief als trainer (resp. JO13-1) en speler (resp. JO19-1). Met enkele jaren trainers- en voetbalervaring op zak en een didactische sportopleiding in het dagelijks leven, zijn we blij dat Klaas onderdeel wordt van onze jeugdopleiding.

Al met al zijn we ontzettend blij met deze invulling voor de technische kaders van de jeugdopleiding. Op dit moment zijn we nog in oriëntatie voor de rollen van assistent-trainer bij de JO13-1, JO14-1 en JO15-1. We hopen deze functies op korte termijn te kunnen invullen en eveneens delen. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor de kaders van de breedteteams en voltallige onderbouw.

Technische Commissie – L.A.C. “Frisia 1883”

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook