Onder toeziend oog van de businessclubleden tekenden Friso Douwstra, Gedeputeerde Provincie Friesland, Martijn Hoekstra, voorzitter van L.A.C. “Frisia 1883” en Syb Bosma, voorzitter van de nieuwe Businessclub, afgelopen zaterdag in de bestuurskamer van de voetbalvereniging de oprichtingsakte. Een luid applaus volgde waarna het glas werd geheven.

“Sport is belangrijk”, gaf Douwstra aan in zijn toespraak. “En in een tijd waarin het helaas niet vanzelfsprekend is dat iedereen kan sporten, kan het bedrijfsleven een mooie (financiële) aanvulling zijn”. Ook Hoekstra vertelde in zijn toespraak dat hij blij is met de ondernemers die zich verbonden voelen met Frieslands Oudste club. Dat sport ook ondernemers onderling verbindt, bleek toen tijdens een hapje en drankje de eerste visitekaartjes werden uitgewisseld en afspraken werden gemaakt. Na het officiële deel kreeg het gezelschap de mogelijkheid de laatste bekerwedstrijd van Frisia’s vlaggenschip tegen Drachten bij te wonen met als kers op de taart de winst van de Frisianen.

Dat de leden van de businessclub trouw zijn aan de club, is in de aanloop al wel gebleken. De officiële opening was namelijk al twee jaar geleden gepland, op de dag dat heel Nederland door Covid stil kwam te liggen.

Reageren