De commissaris is de verantwoordelijke die zorgt dat de kantine wordt geopend of wordt afgesloten. Daarnaast zorgt deze voor de  aansturing van de barvrijwilliger. Per shift (4/5 uren) krijgt de commissaris 3 consumpties + koffie/thee. Deze kunnen worden weggeboekt op de commissarispas.

Taken

  • Aansturen barvrijwilligers.
  • Eerste aanspreekpunt bij calamiteit.
  • Bij calamiteit de persoon die in contact treed met het bestuur of met de alarmdiensten.
  • Verkopen van eten en drinken aan sporters en andere bezoekers.
  • Kassahandelingen
  • Keukendienst (o.a. frituren van etenswaar).
  • Bijvullen van de koelkasten.
  • Het schoonhouden van de kantine en bar.
  • Controleren of personen daadwerkelijk 18 jaar zijn.
  • Aanspreken van personen wanneer men zich niet houdt aan het huishoudelijk regelement.

Eisen

  • Minimaal 18 jaar.
  • Het in achtnemen van de wettelijke eisen in kader van verkoop alcoholische dranken.
  • In het bezit zijn van Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) of Sociaal Hygiëne
  • Eventueel EHBO, BHV en AED.
  • Niet nuttigen van alcohol tijdens de dienst.

Wanneer je niet kunt
Wanneer je staat ingepland voor een bardienst moet je zelf voor vervanging zorgen.