Uit het Frisia archief

Frisia – Cambuur jeugd 3-2

In het jaar 1965 dat SC Cambuur kampioen werd, dus nu 50 jaar geleden speelde Frisia in juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen het jeugdelftal van Sportclub Cambuur en Frisia won met 3-2. De opstelling van Frisia willen wij jullie niet onthouden: Wim Duhen, Wim Pijlman, Joop de Jong, Jaap Muller, Jaap de Vries, Kees Vondeling, Jan Brijker, Piet Hoornstra, Piet van der Lei, Gerrit Sonnega, Jan Stavast.

Erevoorzitter Folkert Popma was de leider. Zes van deze spelers zijn nu nog lid van de reunistenvereniging.

Van Koningsveld (Cambuur) opende de score en het was Jan Brijker die gelijk maakte. Hij zou enige jaren later overlijden. Hij was toen speler van Cambuur! Door oud international Oekie Hoekema werd het 2-1, waarna onze oud trainer Kor de Jong de bal in eigen doel werkte. Piet van der Lei scoorde de winnende treffer. En laat hij nu even later gecontracteerd worden door Cambuur? Hij zou vier jaar bij Cambuur spelen.

 

De Magere Weide

De gemeenteraad neemt een voorstel aan om tussen de Mr.P.J. Troelstraweg, het Schapendijkje en de spoorlijn naar Stiens twee voetbalvelden en een korfbalveld gereed te maken. Het plan zal 600.000 gulden gaan kosten. Verder een parkeerterrein voor 61 auto's en 300 fietsen. In augustus 1968 werd hier de eerste wedstrijd gespeeld)

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia