In de schijnwerpers: Reza Ghoochannejhad

LEEUWARDEN – Na de treurnis van Oranje is het gelukkig weer tijd voor een weekend met clubvoetbal.
 
Zo langzamerhand gaat het beter met Cambuur, maar een zege laat nog altijd op zich wachten. Zaterdagavond tegen AZ hebben de mannen van Henk de Jong de mogelijkheid om die overwinning dan eindelijk te boeken. Zo nu en dan is het leuk om terug te blikken op mooie momenten of goede spelers uit het verleden. Deze week is zo’n moment en staat er een een oud-speler van Cambuur in de schijnwerpers: Iraniër Reza Ghoochannejhad.
 
Reza Ghoochannejhad
Reza begon zijn voetbalcarrière in Leeuwarden bij LAC Frisia 1883. Nadat hij zijn debuut in de Eredivisie al had gemaakt, richtte hij zich op zijn studie en ging op amateurbasis voetballen bij Go Ahead Eagles. In Deventer maakte hij zo’n goede indruk dat hij tijdens de winterstop van het seizoen 2009/2010 een profcontract aangeboden kreeg. Reza verkoos echter Cambuur boven Go Ahead Eagles en zo kwam de thans 28-jarige aanvaller weer in Leeuwarden terecht.

Fantastisch debuut
Bij Cambuur maakte hij een debuut waar menig voetballer slechts van kan dromen. In de thuiswedstrijd tegen BV Veendam maakte hij al na negen seconden zijn eerste treffer <klik hier>. Na die goal stond de Iraniër echter redelijk droog, alleen in de legendarische 8-1 thuisoverwinning tegen FC Oss wist hij nog het net te vinden dat seizoen. Het jaar erna ging het stukken beter, met vele doelpunten en mooie acties was hij vaak uitblinker. Vooral in de tweede helft van dat seizoen scoorde hij er lustig op los. In de thuiswedstrijd tegen FC Emmen maakte hij zelfs zijn eerste hattrick.
 
Transfer
Het goede spel van Reza viel ook buiten onze landsgrenzen op. Na anderhalf seizoen in Leeuwarden verkaste hij naar het Vlaamse Sint-Truidense VV. Ook daar speelde hij anderhalf seizoen, waar hij 17 keer scoorde in 33 wedstrijden. Met dat moyenne dwong hij een transfer af naar de Waalse topclub Standard Luik, die stap bleek iets te groot. In Luik heeft hij nooit kunnen laten zien wat hij in Leeuwarden en Sint-Truiden wel liet zien. Op dit moment speelt Reza voor het Engelse Charlton Atletic, waarmee deze voetbalnomade nu voor maar liefst negen verschillende profclubs in vijf landen is uitgekomen.
 
Interlandcarrière
Reza kwam in zijn jeugd uit voor de verschillende vertegenwoordigende elftallen van ons land. Een doorbraak bij Oranje kwam er niet van en in 2012 kwam hij voor het eerst uit voor het Iraanse nationale elftal. In 2013 schoot hij Iran naar het WK in Brazilië door de enige goal te maken in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Tijdens het WK 2014 speelde hij alle wedstrijden in de groepsfase. Hij wist zelfs te scoren op het hoogste podium van de wereld, dat was tegen Bosnië en Herzegovina (3-1 verlies). In DIT FILMPJE zie je een aantal hoogtepunten van de sierlijke buitenspeler die in eigen land op handen wordt gedragen.

- Bekijk meer op de website van de Huis aan Huis
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia