Van de voorzitter : Een terug- en vooruitblik

In deze periode van het jaar is het traditie terug te blikken naar afgelopen jaar maar ook zeker voor uit te kijken naar het nieuwe jaar. Het bestuur kijkt met een “goed gevoel” terug op het afgelopen eerste deel van het seizoen . Dit gevoel werd bevestigd tijdens de ALV van 13 december j.l.

 De nieuwe trainer en de spelers  moesten even aan elkaar wennen maar ons 1e  begint steeds beter te draaien en we staan op een mooie 2e plaats in de 2e klas. Trots kunnen we zijn dat we dit met bijna allemaal Frisianen doen en dat dit het uitvloeisel is van het (jeugd)beleid: “met eigen jeugd een stabiele 1e klasser proberen te worden”. We denken dat dit komende helft van het seizoen mogelijk moet zijn. Ook de andere teams van Frisia leveren uitstekende prestaties . De inspanningen en aandacht die we geschonken hebben aan het 2e en 3e werpt zijn vruchten af. Beide teams staan hoog genoteerd op de ranglijst. Dit is belangrijk voor de doorstroom vanuit de jeugd naar de senioren, want deze teams vervullen een belangrijke rol in de overgang van junioren naar de senioren, voor geblesseerde- en geschorste spelers.  Een mooi initiatief daarbij is het elftal onder de 21 jaar, die hier ook in probeert te voorzien. Inmiddels hebben we al 7 teams actief op zondag waar bij andere verenigingen het aantal teams op zondag terugloopt.

Al onze selectieteams spelen  op divisieniveau , en andere teams ook, en staan hoog op de ranglijst. Een prachtig succes waaruit blijkt dat Frisia met haar beleid de goede keuze heeft gemaakt door zich te concentreren op de eigen jeugd. Ook de niet- selectieteams hebben uitstekend gepresteerd. In onze nieuwe opzet zullen we proberen  hun nog meer de aandacht te geven waar ze recht op hebben door een goede balans te vinden tussen prestatie- en recreatievoetbal. De Technische commissie is hard bezig dit om te zetten in beleid. We blijven onverminderd inzetten op het doorstromen van jeugdspelers en om de continuïteit hierin te houden. Gelukkig is de jeugdcommissie aangevuld met capabele enthousiaste mensen om dit mee te bewerkstelligen. We kunnen echter nog wel mensen voor de jeugdcommissie gebruiken. De kweekvijvers bij LAC Frisia 1883 zijn rijk gevuld en de scouts van betaalde voetbalverenigingen zullen ook komend seizoen De Magere Weide vaak bezoeken, want LAC Frisia 1883 heeft een goede naam in het Friese amateurvoetbal! We staan op de 20e plek op de landelijke opleidingslijst van alle voetbalverenigingen in Nederland! Niet voor niks dat Sc Cambuur graag een samenwerkingscontract wilde aangaan met LAC Frisia 1883!

LAC Frisia 1883 heeft met het benoemen van het 1e vrouwelijke bestuurslid in de persoon van Martha Ament ingespeeld op de ontwikkeling dat het vrouwenvoetbal een steeds belangrijkere rol speelt binnen voetbalverenigingen. Inmiddels zijn al 7 dames/vrouwenteams actief en dat vraagt om speciale aandacht vanuit het bestuur.

Ook buiten het voetbal hebben we stappen voorwaarts gezet. De club  wordt financieel steeds gezonder, al was afgelopen jaar een minder jaar,  en de nieuwe financiële commissie heeft alle geldstromen in beeld en geeft structuur in het gevoerde financiële beleid.  Al hoewel we trots zijn op het tot nu toe bereikte resultaat, blijft waakzaamheid geboden. De verhoogde begroting is dan ook goedgekeurd. De economische situatie zet de financiën onder druk. Wij zullen dan ook blijvend alert moeten zijn op onze financiële positie en proberen andere wijze aan financiële middelen te komen. Onze projecten met de wijkaanpak en Frisia sociaal zijn daar mooie voorbeelden van.


Commercieel moeten we alle zeilen bijzetten. De nieuwe sponsorcommissie merkt dat het bedrijfsleven nog zucht onder de nasleep van de  economische crisis. Die voelen wij op onze beurt ook. Toch is onze sponsorcommissie –  met het  bestuurslid Bert Kingma als aanvoerder - hoopvol gestemd en met een actief beleid , verwacht men menig sponsor aan Frisia te binden. Met meer en betere sponsorpakketten op maat denkt de commissie aantrekkelijker te worden als zakelijk netwerk. De eerste resultaten zijn zichtbaar want rondom de sportvelden hangen nu al veel meer reclameborden dan ooit en we zijn er in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te vinden: Beweegcentrum Leeuwarden. Daarnaast is de commissie momenteel druk bezig een nieuwe kledingsponsor te vinden. Aan 7 bedrijven is gevraagd een offerte in te dienen welke binnenkort zullen worden beoordeeld. Vier bedrijven mogen zich presenteren aan een speciale commissie en het bestuur wil voor 1 februari de keus maken welke organisatie de nieuwe kledingsponsor voor de komende jaren bij LAC Frisia 1883 wordt.

Momenteel is het bestuur plannen aan het maken hoe zij verder kan anticiperen op de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Ook Frisia zal niet alleen meer een voetbalvereniging zijn maar onderdeel zijn van de wijk en stad Leeuwarden. Niet voor niets heeft zij inmiddels overeenstemming met de gemeente, welzijnsorganisaties, organisaties van de maatschappelijke opvang en wijkteams en heeft LAC Frisia 1883 hierin een goede naam opgebouwd. Wij proberen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben activiteiten te organiseren op de Magere Weide, waardoor ze weer kunnen participeren in de maatschappij. Er worden mooie zichtbare resultaten geboekt. Ook dat is de rol van een sportvereniging. Binden en verbinden!  

Kortom: we zitten niet stil. We halen alles uit de kast. Graag vernemen wij van u suggesties, vragen en opmerkingen om optimale service te verlenen want het kan altijd beter. Dit kan via de voorzitters van de verschillende commissies. Toch kunnen we voor verschillende onderdelen nog wel de hulp van verschillende mensen gebruiken want LAC Frisia 1883 begint steeds meer op een bedrijf te lijken. Middels een reactie op de enquête hebben zich al veel Frisianen gemeld en zij zullen de komende tijd benadert gaan worden. Fijn dat Frisianen of ouders zich spontaan hebben aangemeld.  Indien u ook interesse heeft om vrijwilligerswerk te willen gaan doen bij LAC Frisia 1883, kunt u zich melden bij Marcel Schuurman.

Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens onze Nieuwjaarsreceptie op zondag 3 januari om 16.00 uur en waaraan vooraf om 14.00 uur  een wedstrijd wordt gespeeld tussen Frisia en de  Old Start van Cambuur.

Wij wensen iedereen een pracht voorjaar, mooie successen  en wij gaan er vanuit u komend voetbalseizoen weer op sportcomplex De Magere Weide te kunnen verwelkomen.

Namens het bestuur van LAC Frisia 1883,

Sieds Rienks, voorzitter    

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia