Santosh Sital: een jongeman met ambitie

Santos Sital en Theo Jansen van der Sligte
Je moet hem ongetwijfeld eens hebben gezien: de jonge, maar zeer professioneel ingestelde scheidsrechter die op de zaterdag toch minstens 1 wedstrijd fluit. Zijn naam is Santosh Sital.

Onlangs vernamen wij dat Santos L.A.C. Frisia 1883 gaat verlaten. Wat zou de reden zijn vroegen wij ons af? Zou hij het niet leuk meer vinden om te fluiten, of is hij niet meer tevreden over onze club? Niets hiervan is waar. Wij vroegen het hem zelf.Loopbaan

Je bent 15 jaar en gezien je leeftijd zou je niet zo gauw spreken over een loopbaan. Toch heb jij die al zeker.

 

Vertel eens: hoe ben je verzeild geraakt in de scheidsrechterswereld?

Santosh: op mijn 10e besloot ik te gaan voetballen bij L.A.C. Frisia 1883 . Ik werd ingedeeld in de E12. Al heel snel besefte ik me dat ik het leuker vond om scheidsrechter te zijn. Dus, op mijn 10e werd ik scheidsrechter. In die tijd werd ik begeleid en ingewerkt door Theo Jansen van der Sligte en zijn zoon Marvin. Ik heb veel van hen geleerd.

Als 10 jarig jongetje begon de scheidsrechtersloopbaan van Santosh. Eerst als scheidsrechter van de F1 en F2 en vanaf zijn 11e mocht hij fluiten bij de E1. Op 13 jarige leeftijd kwam daar het fluiten voor de D teams  en  de meisjes bij en vormde hij in zijn eentje (!) de scheidsrechterscommissie. Santosh fluit meestal 2 wedstrijden, soms zelfs 3, op de zaterdagen.

Scheidsrechter en scheidsrechtercommissie: is dat leuk?


Santosh: 'ik vind het leuk om de leiding te nemen op het veld'.
De scheidsrechterscommissie regelt de planning en indeling van de scheidsrechter. Hierbij krijg ik hulp van Edwin Ondersteijn en de jeugdcommissie. We hebben een whatsapp groep en waar nodig krijg ik ondersteuning.
 

 

Santos Sital

 

 

Waarom ga je L.A.C. Frisia 1883 verlaten?


Eerst heb ik de cursus Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal gevolgd. Ik zit momenteel in de afrondende fase van de SOIII cursus en ben geselecteerd door de KNVB. Deze uitdaging ga ik graag aan.
Ik blijf voorlopig nog op toernooien bij L.A.C. Frisia 1883 fluiten en daarnaast zal ik als KNVB scheidsrechter met name de C1 eersteklaswedstrijden fluiten. Dat betekent voor mij dat ik nog veel meer moet lopen en een grotere uitdaging aan ga.

Toekomst


Santosh zit in de derde klas van het Stedelijk Gymnasium en zou het liefst zijn scheidsrechterscarière willen vervolgen, maar wil zeker ook zijn studie willen afronden.
'Ik zou  het leuk vinden om in de toekomst als scheidsrechter te zien zijn op de televisie. Daarnaast wil ik advocaat worden".
 

 


Op 19 maart 2016 floot Santosh Sital zijn laatste wedstrijd namens L.A.C. Frisia 1883.
lac Frisia MC1 tegen de koploper Trynwalden MC1. De uitslag was 1-10. Na afloop van de wedstrijd voert Santosh de einduitslag in op de computer en wordt door zijn leermeester Theo Jansen van der Sligte toegesproken: "Santosh, je hebt je 5 jaar lang met grote toewijding ingezet voor Frisia . Jammer dat je gaat, maar ik begrijp het. Het is tijd om je verder te ontwikkelen".

Santosh: bedankt voor alles wat je voor lac Frisia gedaan hebt. Veel succes gewenst in je verdere loopbaan! We hopen je nog vaak te mogen zien op de velden van L.A.C. Frisia 1883.

Oproep

Scheidsrechters: We hebben voor alle teams scheidsrechters nodig. Jong of oud, vader of moeder: ben jij, net als Santosh, een advocaat langs het veld en zou je dit ook willen uitvoeren óp het veld, meld je dan aan als scheidsrechter.

Leden scheidsrechterscommissie: Vind jij het, net als Santosh, leuk om je bezig te houden met de planning en organisatie van de scheidsrechters, meld je dan aan!

Begeleiders: We zijn op zoek naar ouders die het leuk vinden om nieuwe (jonge) scheidsrechters te begeleiden zodat zij zich gesteund voelen tijdens het fluiten van de wedstrijd.

Voor meer informatie: neem contact op met Lucienne van Dongen, waarnemend scheidsrechterscoördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Martha Ament 20-03-2016

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia