Frisia E1 imponeert op Urk

Al een tijdje werd er door ouders, spelers en begeleiding uitgekeken naar het toernooi op Urk. Een schitterende poule met BVO’s Almere City, FC Groningen, PEC Zwolle en niet BVO’s Blauw Wit’34 en Urk. Het beloofde een mooie dag te worden. Het weer leek mee te zitten, temperatuur was prima en dus waren we er met z’n allen klaar voor.

Met Ganden en Jonathan erbij hadden we 11 spelers. We zouden immers 9 tegen 9 spelen….of toch niet. Het bleek 8 tegen 8 te zijn na oplettendheid vanuit het publiek. Geen probleem, alleen moesten spelers nu wat vaker op de wissel staan en dat is natuurlijk niet altijd leuk. Trainer Mike van D1 was mee ter ondersteuning en stiekem al even wat kijken voor volgend seizoen misschien…..Spijt kreeg hij in ieder geval niet.

Om 9.30 stond de eerste wedstrijd te wachten tegen PEC Zwolle. Introductie lijkt me overbodig. Talentvolle spelertjes, goede voetballers. Gedurende de wedstrijd bleek al gauw dat wij niet minder waren en dat we fysiek zelfs sterker waren dan PEC. We kwamen op 1-0 voor door een schot met de binnenkant van Hylke na een pass van Basten. PEC kreeg hierna een kans door een schitterende kopbal die net over ging. Even later scoorde PEC wel met een fraai afstandsschot in de kruising. Na 15 minuten zat het er op en was de eindstand 1-1.

 

Om 10.45 speelden we de tweede wedstrijd tegen Almere City FC II. Dit team was (net als Groningen) opgesplitst in 2 ploegen die allebei vandaag meededen. I zat in de andere poule. De Frisianen toonden lef tegen Almere en lieten zich niet wegzetten. Ook hier was wat te halen en dat gevoel hadden de spelers ook. Hylke maakte de 1-0 in de korte hoek en Ganden verdubbelde de score nadat hij een rebound alert binnenschoot. Almere kwam hierna nog terug tot 2-1, maar door de boel achterin dicht te houden hielden de Frisianen stand. Eindstand: 2-1.

 

11.30 was het inmiddels en FC Groningen was de volgende tegenstander. Het werd een prachtige wedstrijd waarin de Frisianen de Groningers compleet overrompelden. Veel duels werden gewonnen en we beloonden onszelf met prima goals. De 1-0 was van Hylke die binnenschoot na een afvallende bal. De 2-0 was al gauw daarna van Eldin die droog binnenknalde over de grond. Dennis maakte het feest compleet door een goede loopactie naar de eerste paal waar hij de bal zo kon binnentikken. Een prachtig succes, Frisia E1 – FC Groningen O11 3-0.

 

Na wat langer wachten mochten we om 12.30 uur aantreden tegen de thuisploeg Urk. Ook Urk had meerdere teams voetballen op het toernooi. Wij mochten aantreden tegen Urk 2. Het was niet de beste wedstrijd van het toernooi, maar de Frisianen wonnen terecht met 1-0 door een goal van Eldin. Hierdoor was een plek bij de eerste 8 verzekerd.

 

De laatste wedstrijd was een derby tegen Blauw Wit E1. Blauw Wit had de tactiek om de poorten te sluiten en dat lukte ze aardig. Frisia E1 kwam er niet vaak doorheen en moest van afstand gevaarlijk worden. Op de counter moest het ook waken voor een tegengoal, maar dat gebeurde niet en dus eindigde het in 0-0.

Frisia E1 eindigde als eerste in de poule.

In de kwartfinales was Urk 1 de tegenstander. In een galashow walste Frisia E1 over de Urkers heen. Met uitstekend voetbal en goede combinaties werd er een flitsende 4-0 overwinning geboekt door goals van Basten 2 (2x met links!) en de niet te stuiten maakte er ook 2.

De halve finale was tegen Almere City 1. Een fysiek sterke en harde ploeg. In een stevig duel waarin Almere het tweemaal nodig vond om na te trappen, beetje jammer, kwamen de Almeerders vroeg op een 1-0 voorsprong. De Frisianen waren getergd en gaven niet op. Via een eigen goal die via de keeper erin vloog werd het 1-1 en daarna maakte Boyd de 2-1 voor Frisia na een goede voorzet vanaf de zijkant. Almere ging vol op de aanval met hun gevaarlijk spits, maar deze zat volledig in de zak bij Jonathan. Na het fluitsignaal was er een enorme blijdschap. Frisia E1 stond in de finale!

In de finale mochten we het opnemen tegen FC Twente. Prachtig affiche natuurlijk, maar als je zover komt dan wil je natuurlijk ook winnen! Om 15.50 was de aftrap op het inmiddels door de zon verhitte kunstgras van Urk. Twente was de best voetballende ploeg die we zijn tegengekomen op Urk. Prima combinaties, ontzettend veel voetbal, alleen ze braken niet door onze hechte verdediging met afwisselend Tycho, Basten, Jonathan, Durk en soms ook Ganden. De beste kansen waren voor ons, maar Boyd schoot helaas naast en de keeper van Twente was ook een paar keer zeer goed. Na 15 minuten was het 0-0 en dus moesten penalty’s de beslissing brengen.

Twente mocht als eerste aanleggen…….maar schoot op de lat!
Thom eiste de eerste penalty op voor Frisia……RAAK!
Twente met de tweede penalty….prima binnengeschoten.
Hylke met de tweede voor Frisia……RAAK!
Twente moest scoren om in de race te blijven……maar JOHN PAKTE de bal met een katachtige reflex!

Frisia E1 was de winnaar van het toernooi en een enorme ontlading was er bij de hechte spelersgroep die aangemoedigd werd door de maatjes uit E2 die ons kwamen steunen in de finale. Ook mooi was de reactie van competitiegenoot Zuidhorn die ons de overwinning ook gunde. We zijn elkaar dit seizoen al zo vaak tegengekomen dat de spelers elkaar inmiddels aardig kennen en dat schept een band.

Een schitterende dag met een schitterende prestatie. De wethouder van Urk die de prijs uitreikte leek haast wat teleurgesteld toen hij Frisia moest aankondigen als winnaar, een niet-BVO die het BVO-toernooi wint. Wat een prachtig succes en wat hebben jullie het allemaal ontzettend verdiend. Alle 11 spelers, ook de spelers die wellicht niet met naam vaak genoemd zijn vandaag. Succes behaal je met z’n allen en de sfeer was de hele dag top met elkaar. Het voetbal was ook prima en de resultaten zijn niet minder dan fantastisch. Dit is een dag die we niet snel zullen vergeten en daarom genieten wij hier nog even extra van. Ganden en Jonathan bedankt voor jullie aanwezigheid, jullie waren een ware versterking. Ook Mike bedankt, zijn tactische hulp heeft ook meegeholpen aan het succes natuurlijk ;)  Donderdag de laatste training voor E1. Zaterdag een toernooi in het Cambuurstadion. Zondag 5 juni in Soest en Zondag 19 juni de finale van het NK in Heiloo. Er zijn nog plekken vrij.

De coach

 

  

Statistieken:

Frisia E1 – PEC Zwolle O11 1-1
Hylke
Frisia E1 – Almere City II O11 2-1
Hylke, Ganden
Frisia E1 – FC Groningen II 011 3-0
Hylke, Eldin, Dennis
Frisia E1 – Urk II 1-0
Eldin
Frisia E1 – Blauw Wit E1 0-0

Kwartfinale: Frisia E1 – Urk I 4-0
Basten 2, Thom 2
Halve Finale: Frisia E1 – Almere City I 011 2-1
Eigen goal, Boyd
Finale: Frisia E1 – FC Twente O11 0-0
Frisia wns 2-1

 

Eindstand:

1.       Frisia E1

2.       FC Twente 011

3.       Almere City II 011

4.       Almere City I 011

5.       Zuidhorn E1

6.       PEC Zwolle O11

7.       FC Groningen II O11

8.       Urk I

9.       FC Groningen I 011

10.   Blauw Wit E1

11.   Urk II

12.   Urk III

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia