Frisia 3 door naar finale nacompetitie!

Frisia 3 is erin geslaagd de finale van de nacompetitie voor promotie naar de reserve eerste klasse te bereiken. In een moeizame wedstrijd werd weliswaar verloren met 2-3 maar door het resultaat van de week ervoor (1-4 winst) was het voldoende om de laatste ronde te bereiken.

Zondag stond de terugwedstrijd tegen Steenwijk 2 op het programma. Eerder in de week gaf Steenwijk aan dat wat hun betreft de wedstrijd er wel uitgegooid mocht worden. Dit ging niet door en dus werd er zondag nog gestreden voor een plek in de volgende ronde.  Frisia 3 had wat personele problemen. Ricardo was op vakantie naar Portugal en Jort had last van zijn achillespees waardoor Joran uit de A1 op goal stond. Jort stond nog wel op het wedstrijdformulier op aandringen van hemzelf.

Steenwijk startte de wedstrijd met 4 andere spelers in de basis wat goed merkbaar was. Frisia had het de eerste helft lastig met de aanvallende opzet van de tegenstanders. Na twintig minuten maakte de mannen uit Steenwijk de 0-1 waarna al gauw de 0-2 viel. Frisia raakte in de war en was blij dat er werd gefloten voor de rust.

De tweede helft waren er de nodige wisselingen. Jordi en Marcano bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Karen en Johan.  Frisia probeerde en probeerde maar kwam er niet door. Steenwijk drong aan wat resulteerde in een terechte 0-3. Op dit moment was de stand gelijk en zou de verlenging er aan te pas moeten komen. Dit gebeurde niet door een tactische omzetting op het middenveld.  Joran viel ook nog uit als keeper. Een groot probleem, geen keeper. Plots stond Jort er.  De man die zelf niet kon spelen hielp het team uit de brand door er toch te staan. Wat een held! Even later werd het plotseling 1-3 door een vrije trap van Johan die werd binnengekopt door Karen. Kort hierop werd het 2-3 door Rono. Na nog wat kansjes over en weer floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was het definitief: Frisia 3 door naar de finale voor promotie naar de reserve eerste klasse! Een fantastische prestatie van de mannen.

Aankomende week spelen wij om 10:00 in en tegen Jubbega. Week erop spelen wij thuis de beslissende wedstrijd. Alle steun is welkom!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia