LAC Frisia 3 en het verassende verhaal over de nacompetitie

Zondag 8 mei 12:00. Frisia 3 staat op een negende plek en speelt de laatste competitiewedstrijd tegen Sint Annaparochie 2. Frisia wint verassend met 4-3 en eindigt de competitie op de vijfde plek. Iedereen uiteindelijk tevreden en blij dat we niet zijn gedegradeerd.

Vrijdagmiddag…. We krijgen een berichtje van de club dat we nacompetitie spelen. Wat blijkt? Als nummer vijf in de competitie hebben we ons geplaatst voor promotiewedstrijden richting de reserve eerste klasse. Geen speler van Frisia 3 had hier aan gedacht. We trainen vrijdag met een mannetje of tien en na de training wordt druk gekeken of we genoeg spelers hebben. Uiteindelijk hebben we 10 strijders van Frisia 3 + twee toppers uit de a’s bereid gevonden om deze uitdaging aan te gaan. Tegenstander is Steenwijk 2 die net geen kampioen is geworden en in de promotiewedstrijd ten onder ging tegen Zuidwolde.

Zondag 15 mei 12:00 spelen we tegen Steenwijk 2. We zijn erg benieuwd naar hun niveau. Ondanks de verassing van het mogen spelen van de nacompetitie besluiten we dat we er met zijn allen vol voor gaan. We beginnen met de volgende elf namen: Jort; Jordi, Marvin, Tom, Joost; Arjan, Johannes, Pieter; Ricardo, Keimpe, Rono. Op wissel hebben we Stanley.

De eerste paar minuten was het aftasten en kijken wat het niveauverschil was. Na een minuut of tien maken we een prachtige goal. Een lange bal wordt gecontroleerd door Pieter die schuin op de keeper af komt. Met een weergaloze stift verschalkt hij de keeper. Na deze goal blijven we sterk spelen. Enkele minuten later wordt een voorzet terug gekopt door Keimpe waarna Ricardo met een fantastische kopbal de 0-2 maakt. Na deze goal zakt Frisia in waardoor Steenwijk meer de overhand krijgt en meer druk zet. Na enkele mooie reddingen valt de 1-2 door een bal die in de kruising beland. Hierna herpakt Frisia zich en al snel resulteert dit in de 1-3. Jordi geeft aan de rechterkant een voorzet op Keimpe die de bal snoeihard binnen knikt en de keeper kansloos laat. 1-3 is ook de stand waarmee we gaan rusten.

De tweede helft is een helft waarin je merkt dat de vermoeidheid wat toeneemt. Frisia heeft de eerste helft veel gegeven en merkt dit in de tweede helft. Over en weer krijgen we veel kansen, maar mede door onze prima doelman en een sterk centraal duo krijgen we geen goals meer tegen. Na enkele kansen krijgen we in een van de laatste minuten een terechte penalty die wordt benut door Marvin. Al met al een prima resultaat.

Aankomende zondag spelen we thuis, voor de wedstrijd van het eerste, onze return wedstrijd tegen Steenwijk. Mochten we dit goed afsluiten gaan we naar de finalewedstrijden voor promotie naar de reserve eerste klasse. Een unicum binnen Frisia. Kom en steun de mannen van Frisia 3. Tot zondag!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia