Frisia E1/E2 verliest op groot veld van Frisia D3

Woensdag stond weer een leuke wedstrijd op het programma. Aangezien E1 en E2 op Koningsdag spelen om de Bronzen Frisiaan (11 tegen 11, groot veld) werd er een oefenwedstrijd ingelast tegen de eerstejaars D’s van Frisia D3. Zonder Hylke, Thom en Boyd die andere verplichtingen hadden stond E1 (ik noem het vanaf nu gewoon E1 voor het gemak) vandaag met 13 spelers en 2 keepers.

De wedstrijd werd gespeeld in 3x20 minuten en het accent lag bij ons met name op het lerende aspect. Wennen aan het grote veld en het verschil zien met het 7 tegen 7 voetbal. De eerste 20 minuten speelden we in een 3-4-3-formatie. Achterin dus man op man en op het middenveld een extra mannetje. De jongens van D3 waren vaardiger op het grote veld, zij zijn het immers al bijna een heel seizoen gewend. Na een rommelig begin (laten we het even wennen noemen) raakte E1 aardig ingespeeld op het hobbelige gras. D3 kwam op een 1-0 voorsprong via Thom Leffring. Hij bleef oog in oog met Max rustig en legde de bal keurig in het hoekje. E1 herpakte zich goed en probeerde te voetballen naar voren. Het was niet altijd makkelijk tegen de fysiek sterkere jongens van D3, maar de duels werden niet vermeden. Sierk kwam alleen op keeper Jarmo af en tikte de bal door de benen waardoor het 1-1 werd.

In de eerste pauze wat omzettingen en wissels. John ging op de goal de tweede helft en we gingen 4-3-3 spelen. Even wat omzetten, maar feitelijk veranderde er niet heel veel.

Deze helft werden we aardig teruggedrongen en kreeg D3 de kansen. We stonden regelmatig aardig vast in de eigen 16 en als de bal dan eindelijk weg was dan is er geen moment om op adem te komen, maar moet je meteen aansluiten naar voren om het veld niet te groot te maken. Dit was duidelijk nog even wennen, maar dat geeft ook helemaal niets. D3 was niet helemaal scherp in de afronding want ze kwamen regelmatig gevaarlijk in de buurt van John. Een pegel van August ging hard via de onderkant van de lat over de lijn en dus werd het 2-1. Tycho werd nog gevaarlijk met een vrije trap, maar Jarmo kon hem keren.

De tweede pauze weer wat omzettingen. Max de eerste 10 minuten van de laatste helft, John de tweede 10 minuten. Even wat tactische instructies en wat water. Het zweet zat al aardig op de koppen, maar toch bleven we gaan.

In deze laatste helft sloeg de vermoeidheid aardig toe. De afstanden zijn opeens wel heel groot op zo’n veld en de bal is niet even van achter naar voor. Wel vond ik het mooi om te zien dat we met name bij de doeltrappen aardig bleven opbouwen, ondanks dat het misschien niet altijd perfect ging, de intentie was er wel. D3 buffelde door deze helft en kreeg ook weer de beste kansen. Karim maakte de 3-1 toen hij van rechts naar binnenkwam en met links netjes afrondde. De 4-1 kwam van Damien die via een vervelende stuit niet houdbaar was. Het slotakkoord was voor de E1. We bleven het wel proberen, kwamen een aantal keer er door maar de verdediging van D3 kon steeds het gevaar onschadelijk maken. Kansen kregen we via een vrije trap van Tycho en we kregen in de slotfase nog een penalty toen Sierk naar binnen kwam en gevloerd werd in de 16. Tycho mocht de bal nemen en schoot keurig in het hoekje. 4-2. Dit was ook de eindstand.

D3 had verdiend gewonnen, maar de E1 had zeker geknokt en bij vlagen ook best leuk gevoetbald. De eerste keer in deze samenstelling en voor sommigen zelfs de eerste keer op het grote veld. Jullie inzet was prima en zoals ik al zei, voor mij is het resultaat ondergeschikt aan het leren. Volgens mij hebben we vandaag genoeg geleerd en kunnen we hiermee verder richting Koningsdag. Daar spelen we tegen leeftijdsgenoten en hopen we weer op een prachtige dag!

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia