Ingezonden brief : Vrijdag Frisia dag !

 

Aan                            : LAC Frisia 1883
Adres                        : Postbus 1618, 8901 BX Leeuwarden

Van                            : G. Eijzenga, coach/docent Friesland College

Betreft                     : Werkzaamheden
Datum                     : Minnertsga, 13 april 2016

 

Iedere vrijdag is het “Frisia dag”, het is een “gewone” schooldag gecombineerd met stage.
Op dit moment draaien we met een vijftiental studenten van de opleidingen  Entree Bouw Wonen en Onderhoud en de Entree Constructie en Installatietechniek.
Deze Entree opleidingen worden aangeboden door het Friesland College, het is een 1-jarige opleiding die onze studenten toegang geeft tot niveau 2 of toeleiding richting arbeidsmarkt.

 

De dag begint met een bakje koffie of thee, om half negen in de kantine. Daar worden de werkzaamheden van die dag, die op het programma staan besproken.Deze werkzaamheden bestaan uit: hout- en schilderwerkzaamheden, onderhoud aan gebouwen, reclameborden rondom de velden, stukjes straatwerk en de grote klus: het geschikt maken van een theorielokaal. Dit theorielokaal wordt voorzien van een verlaagd plafond en een laminaatvloer, de wanden worden van een nieuw verfje voorzien, elektriciteit aangepast en voorzien van een digitale leeromgeving met o. a. een digitaal schoolbord.

Er wordt vooral aandacht besteed aan werknemersvaardigheden zoals op tijd komen, melden als er iets onverwachts gebeurd, samenwerken en het oplossen van eventuele problemen die je tijdens je werk kunt tegenkomen. Ook is er aandacht voor theorie. De vakken Rekenen en Veilig en Milieubewust werken verdienen de nodige aandacht.


Natuurlijk alle lof voor een aantal vrijwilligers, die samen met ons de verschillende werkzaamheden met veel enthousiasme begeleiden. Als sluitstuk van elke week wordt er een sportieve bezigheid georganiseerd, dit kan zijn voetbal, tennissen op een echte baan of fietsen met mountainbikes door de Groene Ster. Dit alles onder begeleiding van Marcel Frankena.

Ook lopen er een aantal stagiaires mee van het CIOS niveau 4, deze studenten helpen mee met het opbouwen van het portfolio van de studenten en bereiden de sportieve afsluiting van de week voor. Sinds kort loopt er ook een studente mee van de opleiding voor Directie Secretaresse. Zij zet alle klussen op papier met urenverantwoording en de planning. Dit alles vindt plaats door aansturing van Marcel Schuurmans en ondergetekende.

 

Voor ons allen is het duidelijk: dit is een win-win situatie, die zeker in ons (nieuwe) soort onderwijs past. 


Gerrit Eijzenga
Docent/coach Friesland College
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia