FRISIA zaal 1 verwelkomt 4 nieuwe spelers!

 
Na een geslaagd eerste seizoen voor het zaalteam van L.A.C. Frisia 1883, die bekroond is met een tweede plek in de 1e klasse A en een periodetitel, is bekend geworden dat er maar liefst vier nieuwe spelers verwelkomt worden in de selectie van het team. Vanuit de eigen club komen Roeland Jager (Frisia 2 & Futsal DKV), Tarek Bourakba (Frisia A1 & Blauw Wit zaal 2) en Jordy Hoekema (Frisia 1) over naar het zaalteam. Verder komt Gert Jan Spindelaar erbij die op het veld actief is bij vv Hardegarijp. 
 
Roeland Jager (rechtsonder op de foto) is een speler die al een aantal jaren actief is geweest in de zaal en dit ook op hoog niveau heeft laten zien. Nu hij weer de tijd heeft om zelf in de zaal te voetballen. Hij doorliep de selecties van Oranje onder 15 t/m 19 en speelde verder onder andere voor Avanti en Futsal DKV. Tijdens het OFK heeft Roeland al zijn kunsten vertoond in het shirt van Frisia wat iedereen goed is bevallen. Grootste beweegreden om weer te gaan zaalvoetballen is dat Frisia Zaal 1 bestaat uit veel bekenden voor hem. Hij verwacht daarom een goede mix van plezier en presteren met een mogelijke promotie richting de hoofdklasse.
 
Tarek Bourakba (linksboven op de foto) is afkomstig vanuit de jeugd van Frisia en kwam in het afgelopen seizoen uit in de A1 maar heeft ook al zijn debuut en eerste goal gemaakt in het 1e van Frisia. Bij Blauw Wit zaal 2 was Tarek één van de smaakmakers en heeft hij een zeer groot aandeel gehad in het behaalde kampioenschap. Reden voor de overstap richting Frisia is omdat hij zelf een Frisiaan is en hij het een gezellig team vindt. Tarek is bekend met de selectie en heeft ook al tijdens COTK laten zien dat hij een prima aanwinst is. Na zijn eerdere behaalde kampioenschap wil Tarek deze lijn doorzetten en gaat hij vol voor het kampioenschap in het nieuwe seizoen waarin er gedurende het seizoen veel verrassingen zijn.
 
Jordy Hoekema (rechtboven op de foto) is een bekend gezicht in het Frisia shirt en vertoont wekelijks bij het 1e dat hij een zeer goede speler is. Hij heeft in voorgaande jaren ook laten zien dat hij in de zaal goed uit de voeten kan (o.a. Avanti). Nadat hij een aantal jaren geleden afscheid nam van het zaalvoetbal besefte hij dat hij graag weer aan de slag wou gaan in de zaal. Nadat hij een aantal wedstrijden van Frisia Zaal 1 had bezocht heeft hij besloten om aan te sluiten en verwacht hij dat er weer mee wordt gedaan om promotie omdat het zaalteam het vorig jaar ook prima heeft gedaan in de competitie. 
 
Tot slot verwelkomen wij Gert Jan Spindelaar (linksonder op de foto), de enige speler die niet bij Frisia vandaan komt. Desalniettemin is Gert Jan een speler die bij vv Hardegarijp achterin één van de leiders is en een versterking is voor de verdediging van Frisia Zaal 1. Hij kijkt ernaar uit om in een goed team met bijna alleen maar vrienden van elkaar te gaan voetballen! Zijn verwachting is om met het team het eerste seizoen van Frisia 1 minimaal te evenaren en indien mogelijk te overtreffen. Ik hoop van waarde te kunnen zijn waar en wanneer het team mij nodig heeft!
 
Wij zijn verheugd dat deze spelers aansluiten bij het team en we willen de nieuwe aanwinsten alvast heel veel succes en plezier toewensen en hopen dat zij mee kunnen helpen om er volgend seizoen nog een succesvoller jaar van te maken. Behalve dat er spelers zijn toegevoegd aan de selectie, moeten we ook noodgedwongen afscheid nemen van een aantal spelers; Michiel Buursma vertrekt naar Amerika en zal daar aan de slag gaan bij de Houston Dutch Lions waar Frisia zaal 1 hem heel veel succes wil wensen. Stefan Posthuma en Geoffrey Schilte moeten helaas (tijdelijk) de zaalschoenen in de kast leggen door blessureleed en Bob Lenglet moet noodgedwongen door omstandigheden ook voor nu de zaalschoenen opbergen. Laatstgenoemde drie spelers zullen wel verbonden blijven aan het zaalteam en wij hopen snel weer dat ze hun rentree maken. Wij willen deze vier spelers hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage aan het geweldige seizoen van afgelopen jaar.
 
Definitieve selectie Frisia Zaal 1, 2016/2017
 
Spelers: Arjan Bloembergen, Jelmer Bloembergen, Erik Bouma, Sander Bouma, Tarek Bourakba, Mark den Hartog, Jordi Heins, Jordy Hoekema, Roeland Jager, Anne Kromhout, André Savooyen,Gert Jan Spindelaar, Derek Straathof, Leon Yedema
 
Coach: Martin Buursma

Grensrechter: Jelmer Vos

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia