Van de voorzitter : Een terugblik met een goed gevoel


Wij kijken met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. Door met het eerste te promoveren naar de 1e klas, de vele kampioenen en sportieve prestaties in alle categorieën kunnen we trots zijn op de prestaties van al onze teams.

Al onze selectieteams spelen komend seizoen op divisieniveau en  we gaan komend seizoen maar liefst 72 teams de wei in sturen en het kan zijn dat er nog meer teams ingeschreven worden. Voor de (voorlopige) team-indeling verwijs ik u naar de website welke op 20 juni  in concept bekend wordt gemaakt. Een prachtig succes waaruit blijkt dat LAC Frisia 1883 met haar beleid de goede keuze heeft gemaakt door zich te concentreren op de eigen jeugd. Ook de niet- selectieteams hebben uitstekend gepresteerd. We blijven onverminderd inzetten op het doorstromen van jeugdspelers. De kweekvijvers zijn rijk gevuld en de scouts van betaalde voetbalverenigingen zullen ook komend seizoen De Magere Weide vaak bezoeken want ook komend seizoen vertrekken er alleen al 7 Frisianen naar Sc Cambuur! Een compliment aan de nieuwe HTZ, SC en JC. Het wordt een uitdaging voor hun ,samen met de nieuwe HJO’s : Douwe Dijkstra (onderbouw) en Dennis Schotanus (bovenbouw) dit te continueren en op een nog hoger niveau te krijgen.

Een nieuwe loot aan de boom is het vrouwen- en damesvoetbal, die onder energieke leiding van bestuurslid Martha Ament een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt en een serieus onderdeel van Frisia wordt.

Ook buiten het voetbal hebben we stappen voorwaarts gezet. De club wordt financieel steeds gezonder en we gaan gerust het nieuwe seizoen in. De financiële commissie heeft alle geldstromen in beeld en geeft structuur in het gevoerde financiële beleid.  Al hoewel we trots zijn op het tot nu toe bereikte resultaat, blijft waakzaamheid geboden. De verhoogde begroting en de voorgestelde minimale contributieverhoging voor selectieteams zijn onderwerp op de komende ALV. De economische situatie zet de financiën onder druk. Wij zullen dan ook blijvend alert moeten zijn op onze financiële positie.

Commercieel moeten we alle zeilen bijzetten. Het bedrijfsleven zucht nog na onder de economische crisis. Die voelen wij op onze beurt ook. Toch is onze sponsorcommissie hoopvol gestemd en met een actief beleid/aanbod , verwacht men menig sponsor aan LAC Frisia 1883 te binden. Dit heeft ertoe geleid dat we sinds jaren weer een nieuwe hoofdsponsor hebben: Bewegingscentrum Leeuwarden.  Ook is de commissie erin geslaagd een nieuwe kledingsponsor binnen te halen: Textielstra. Hiermee hebben we kunnen regelen dat we per team een sponsor kunnen organiseren! Die teams die niet een kledingsponsor hebben gevonden, blijven in ieder geval nog drie jaar voetballen in de huidige shirts. Met meer en betere sponsorpakketten op maat denkt de commissie aantrekkelijker te worden voor het zakelijk netwerk.

Er vinden grote maatschappelijke veranderingen plaats en ook hieraan weet Frisia zich aan te passen en een rol van betekenis te spelen , door voor verschillende doelgroepen maatschappelijke projecten op de Magere Weide te organiseren. Ook dat past in onze ambitie en bezorgt Frisia een uitstekende naam.

Door al deze plannen en ambities dreigen we uit ons jasje te groeien op de Magere Weide en daarom is het bestuur op dit moment druk in overleg met de gemeente Leeuwarden. Het lijkt er op dat we definitief extra verlichting krijgen op het korfbalveld en extra kleedboxen. Daarnaast lijkt een grote wens: van ons huidige hoofdveld een kunstgrasveld+ verlichting te maken, in vervulling te gaan. Een meerheid van de gemeenteraad heeft deze motie van PvdA, Gemeentebelangen en PAL/Groenlinks ,  ondersteunt. Frisia zal hiervoor echter wel tot een financiële bijdrage moeten komen hetgeen de komende maanden duidelijk zal worden. Hierin wordt van ons allen een inspanning gevraagd- middels ludieke acties- om geld binnen te halen. We houden u hierover op de hoogte.   

Kortom: we zitten niet stil. We halen alles uit de kast. Graag vernemen wij van u suggesties, vragen en opmerkingen tijdens de ALV om optimale service te verlenen en willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit prachtige seizoen hartelijk dankzeggen want :

 

Wij wensen iedereen een prachtzomer en gaan er vanuit u volgend voetbalseizoen weer op sportcomplex De Magere Weide te kunnen verwelkomen.

Namens het bestuur van LAC Frisia 1883,

Sieds Rienks, voorzitter    

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia