Van het bestuur : Sporten op kunstgrasvelden

Sporten op kunstgrasvelden
 
Het bestuur heeft kennis genomen van de ZEMBLA reportage op 5 oktober over de mogelijke gezondheid risico’s van spelen op kunstgrasvelden.
Het ging specifiek over de blootstellingsrisico’s van reststoffen in het  kunststof granulaat gemaakt van gerecycled rubber (onder andere autobanden).
Het standpunt van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is dat er geen gezondheidsrisico’s te verwachten zijn bij het spelen op dit type kunstgrasvelden.

De KNVB vertrouwt op de expertise en onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en geeft aan dat er op deze velden gevoetbald kan worden.
Zie ook: http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden.

Het bestuur van LAC Frisia 1883 heeft derhalve geen directe reden om het voetballen op de B velden te verbieden, maar raadt aan zo min mogelijk in aanraking te komen met het rubber, hangende het aangekondigde extra onderzoek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermende kleding zoals trainingsbroeken en lange mouwen.

Zodra er nieuwe officiële informatie beschikbaar komt zullen we dit zo spoedig mogelijk communiceren binnen de vereniging.
 
Het bestuur

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia