lacfrisia1883

Frisia 1 speelt gelijk tegen stadsgenoot FVC

{flickr album=72157673500634714}

Onder grote publieke belangstelling werd op zaterdagavond 26 november 2016 de wedstrijd FVC- LAC Frisia gespeeld. Beide teams vertoeven in de middenmoot van de eerste klasse waardoor van beide teams het één en ander verwacht mocht worden. Dat gebeurde ook. Het werd voor de neutrale toeschouwers een heerlijke pot voetbal. FVC trok direct het initiatief naar haar zijde.

Met name Hoen en Algra waren gevaarlijk zodra zij zich met het spel bemoeiden van FVC. Frisia stond direct goed in de organisatie. Met een blok van 5 man werden de spitsen van FVC goed bewaakt. Tot al te veel kansen leidde dit echter niet. Binnen een klein half uur bracht Hoen de stand op 1-0. Dit deed ie door een vrije trap over de muur te tillen en daarmee werd doelman Timmer kansloos. Veel kansen kreeg FVC verder niet door een uitstekende achterhoede. Frisia stelde daar de eerste helft te weinig tegenover. Bourakba had het lastig tegen zijn directe opponent en Pater kreeg aanvankelijk weinig goed bespeelbare ballen. Den Hartog was ongelukkig in zijn balaanname waardoor de gelijkmaker uitbleef.

Dat werd de 2e helft gelukkig allemaal anders. Na rust had Frisia meer balbezit en het betere veldspel. Aanvoerder Terpstra dirigeerde zijn team naar voren en gaf daarmee een goed signaal af. Frisia werd gevaarlijker en kwam dichter bij de gelijkmaker en later zelfs een overwinning. FVC leek vermoeid en in de omschakeling lagen mogelijkheden. Wybenga pakte dit prima op de 2e helft. Frisia kreeg meer kansen en Bourakba kwam beter en beter in zijn spel. Door meer durf en lef in zijn acties te gooien was hij diverse malen zijn tegenstander de baas. Na een overtreding op de rechterzijde (Bourakba) plaatste Den Hartog zich achter de bal. Hij gaf de bal voortreffelijk  voor en Postema kopte de bal fantastisch in de goal (1-1).

Frisia rook bloed en creëerde enkele grote kansen. Wenselaar had de 1-2 kunnen en moeten maken. Bourakba kreeg nog enkele mogelijkheden maar tot een doelpunt kwam het niet. Gaandeweg de tweede helft richtte FVC zich toch weer op en moest doelman Timmer enkele malen aan de bak. Dat deed hij meer dan voortreffelijk waardoor een achterstand werd voorkomen. Inmiddels zijn Hoving en Ydema ingevallen voor moegestreden Pater en Postema.

Frisia kreeg nog één grote kans via den Hartog. Vanaf rechts werd de bal richting 2e paal getransporteerd daar waar den Hartog in kwam glijden. Zijn inzet ging helaas over het doel heen waardoor de eindstand 1-1 op het bord bleef staan. FVC was de eerste helft de bovenliggende partij maar de 2e helft was toch wel voor de Frisianen. Men was fitter dan de tegenstander en liet bij vlagen goed voetbal zien. Met de einduitslag kon uiteindelijk iedereen wel leven maar potverdikkeme wat had het mooi geweest om…………………….en wat was het dichtbij!

Supporter

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia