2017


Op de foto ontbreken : Peter vd Heijden en Cor van de Haar

We hebben net 2016 afgesloten en dat gaat soms gepaard met een gevoel van weemoed en lichte opwinding over wat er komen gaat.
Wanneer we 2016 archiveren, zal dat met een dubbel gevoel zijn.
Immers soms zijn we geliefden, familie of mensen, die ons dichtbij staan, verloren. We hebben ook Frisianen verloren afgelopen jaar. Tevens hebben we wedstrijden verloren maar ook gewonnen en zijn we soms gedegradeerd , maar ook gepromoveerd. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Het is dan maar net hoe je er naar kijkt: vanuit pessimisme of optimisme.

Ik vanuit het laatste want ik ben beslist geen doemdenker.
Het gaat immers meer dan voortreffelijk met ons land en het ziet ernaar uit dat het komend jaar nog maar beter zal gaan. De economische groei bedraagt 2.4%, de werkloosheid daalt verder en de koopkracht in Nederland is nu al de op een na hoogste van de EU. We behoren tot de 5 meest innovatieve landen ter wereld, we hebben hier beste gezondheidszorg, de pensioenen zijn fantastisch, het onderwijs is nog steeds voortreffelijk etc etc. Dit zegt natuurlijk niet alles en er valt ook nog wel wat te verbeteren maar we weten wel dat we in een bevoorrecht land wonen.

Het is daarom ook jammer dat er momenteel een klimaat is dat we er beter in zijn minpunten te signaleren dan zaken te benoemen die goed gaan.
Ik wil er dan ook voor waken dat we bij LAC Frisia 1883 dit klimaat zal ontstaan. Het gaat immers uitstekend met onze club.
Op de valreep van het 2016 werden verheugd met het nieuws dat onze jeugdopleiding op nr 12 staat van de landelijke top 100-opleidingslijst, werd het zaalvoetbalteam heren Leeuwarder zaalvoetbal kampioen en werden onze dames 2e!

Als we terugblikken naar 2016 waren de successen groter dan de teleurstellingen.
We gaan voort op de ingezette lijn en we zullen met hardnekkig optimisme de boel bij elkaar moeten houden. Alleen met de bereidheid om wat in te schikken, te delen, elkaar te respecteren en het welzijn van de meest kwetsbaren tot perspectief te nemen, kan het pessimisme gekeerd worden!

Laten we daarmee de toon zetten in 2017.
We gaan opgewekt het nieuwe jaar in gaan, want daar is alle reden toe.
Het bestuur wenst u een gezond en gelukkig 2017 toe en hoopt u ook in het nieuwe jaar te treffen op De Magere Weide.
 
Sieds Rienks, voorzitter 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia