Campagne Schoon belonen

50 jaar!

Zolang duurt het voordat een blikje door de natuur is afgebroken. Da’s best lang vind je niet? Wist je trouwens dat blikjes zijn ontstaan doordat Napoleon in het jaar 1800 een beloning beloofde aan degene die een slimme manier wist te bedenken om zijn soldaten makkelijker van voedsel te voorzien. Eerst deden ze dat nog met glazen potten met een kurk erop, maar omdat glas nogal snel kapot kan gaan werd in het jaar 1810 het blik bedacht. Eerst van tin, later van staal en blik.

Maar goed, ondertussen zijn blikjes één van de grootste veroorzakers van zwerfvuil. Alhoewel, het blikje kan er natuurlijk niets aan doen dat het in de bosjes gegooid wordt. Daar kan jij wat aan doen. Stop blikjes gewoon in de daarvoor bestemde afvalbak, dan wordt het op de juiste manier verwerkt en heeft het milieu er geen last van.

Bij Lac Frisia 1883 kan je blikjes, samen met flesjes trouwens, in de speciaal daarvoor bestemde containers met oranje deksel gooien. Op die manier scheiden we ons afval op een verantwoorde manier.


Met vriendelijke groet,

Peter van der Molen
Verenigingscoördinator L.A.C. Frisia 1883
Voorzitter ICT Commissie & Lid Sponsorcommissie
L.A.C Frisia 1883

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia