Selectieprocedure L.A.C. Frisia 1883 seizoen 2017-2018Beste spelers, ouders, verzorgers en andere belangstellenden,
 
DE KNVB heeft (gelukkig) besloten om het voetbalseizoen later te beginnen dan dat we gewend zijn. Dit geeft ons als club meer opties om onze selectieprocedure vorm te geven. Wij, als hoofd technische zaken willen de selectieprocedure nu graag met jullie delen omdat de selectie hiervan inmiddels al is gestart. Wij vinden het niet verstandig om een relatief korte periode na het voetbalseizoen te gebruiken als ‘selectie moment’, en op basis daarvan te komen tot een teamindeling. Vaak worden de enge woorden ‘selectietraining’ en ‘selectiewedstrijd’ gebruikt. Dit kan bij de jeugdspelers als extra druk worden ervaren, en dit willen we juist voorkomen. Je komt in een nieuwe omgeving met andere teamgenoten en een voor jou misschien wel vreemde trainer. Allemaal nieuwe indrukken en prikkels, en o ja, je moet ook nog een goede indruk achter laten om in aanmerking te komen voor het team waar je graag in wilt spelen. Daarom hebben wij besloten om deze trainingsperiode langer te maken en de nadruk niet te leggen op de selectie. Hoe gaan we dat doen?
 
De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het samenstellen van een intern scoutingsteam. Vanuit dit scoutingsteam zullen we wekelijks langs de lijn te vinden zijn om alle jeugdspelers in beeld te krijgen. Met een structureel karakter komt het interne scoutingsteam bij elkaar om overleg te plegen en indien nodig wedstrijden te verdelen zodat we iedereen in beeld kunnen krijgen. Naast de mening van de interne scouts zal de mening van de trainer leidend zijn.
 
Op basis van deze informatie komen we tot een selectie waar na dit seizoen 6 weken mee gaan trainen, wedstrijden en/of toernooien spelen. In deze 6 weken komen we voor de zomervakantie tot een voorlopige indeling van de selecties voor het seizoen 2017-2018. Hieronder volgt een overzicht wanneer alles gaat plaatsvinden.
 
Mei
 
13 mei: laatste speelronde
20 mei: Tussenperiode waar ruimte is voor afsluitende activiteiten huidige team, waarbij de trainingsintensiteit naar beneden gehaald kan worden.
 
Juni
 
6 juni: start trainingen/wedstrijden/toernooien voorlopige selecties
Juli
 
15 juli: Vakantie
Augustus
 
14 augustus: mogelijkheid start voorbereiding
September
 
2 september: start bekercompetitie
23 september: start competitie
 
*Wanneer een team nacompetitie speelt, kan van dit schema worden afgeweken.
 
Als er nog vragen zijn horen wij dat graag,
 
Met sportieve groet,
 
Douwe Dijkstra (HJO onderbouw) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dennis Schotanus (HJO bovenbouw) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia