Frisia MO13-2 – GVAV-Rapiditas MO13-1 De weg omhoog!

Vandaag stond alweer de 7e speelronde op het programma. De meiden van de MO13-2 hebben een prachtige reeks achter de rug. Na 3x gelijkspel werd vorige week uit bij Drachtser Boys dan eindelijk de eerste overwinning binnen gehengeld. Dit leverde op de ranglijst ook gelijk een mooi resultaat op: een sprong van de laatste plaats naar de gedeeld 3e positie.

Vandaag wachtte een zware tegenstander: GVAV Rapiditas.. uh wie? GVAV Rapiditas dus, helemaal uit Groningen. Én de nummer 2 van de ranglijst. In de heenwedstrijd waren ze een maatje te groot gebleken hoewel Frisia zeker niet kansloos was.
We zijn nu echter enkele weken verder, weken waarin de meiden een stormachtige ontwikkeling doormaken en iedere wedstrijd met meer vertrouwen tegemoet zien. Daar kwam voor deze wedstrijd echter een kleine kink in de kabel met het ziek worden van Aletta op vrijdag. Zij bleek echter zaterdagochtend toch wedstrijdfit en zodoende was Frisia weer op volle oorlogssterkte.

Op het door ons zo geliefde kustgrasveld B werd om 13:15u onder professionele leiding van scheidsrechter Edwin onder een toen nog aanwezig zonnetje afgetrapt. Als altijd luidkeels toegejuicht door de fanatieke aanhang langs de kant.
Ai, dit viel niet mee. GVAV begon sterk en het spel speelde zich af op onze helft. Dit waren we niet meer gewend! Continue wisten de fysiek sterke meiden van Rapiditas de slag op het middenveld te winnen en met hun snelle en behendige aanvallers hadden onze verdedigers hun handen vol. Na ca. 10 minuten viel dan ook de op dat moment terechte 0-1. Een hoge bal viel met enige hulp van de wind pardoes achter Danja. Een tegenvaller. Echter wijzen de statistieken uit dat dit geen verloren zaak hoefde te zijn. Frisia was in de 3 gelijk spelen immers ook op achterstand gekomen en op basis van mentaliteit werd dit toen omgezet in een punt. Vandaag leek een punt het maximaal haalbare. GVAV blijft ook na de 0-1 sterk maar Danja weet met enkele prima reddingen erger te voorkomen.

Gaandeweg de eerste helft wordt er toch langzaamaan terrein gewonnen. Beetje bij beetje kwam er lijn in het spel en konden de eerste aanvallen worden opgezet. GVAV bleek achterin echter onpasseerbaar. Tot kort voor rust. Een prachtig voorbeeld van niet opgeven. Een aanval over links via Esmay naar Sterre lijkt op niets uit te lopen. De bal blijft echter binnen en Sterre weet de bal strak voor te geven. De keeper tast mis en wie anders dan onze goaltjesdief Suze weet de bal binnen te tikken. Coaches en wisselspelers kijken elkaar vertwijfeld aan hoe die bal nou in het doel is gekomen maar de scheidsrechter wijst resoluut naar de middenstip, hier komt geen VAR aan te pas.

De rust wordt gebruikt om op adem te komen en de strategie voor de 2e helft te bepalen, op dezelfde voet verder is het devies. Er kan vandaag gewonnen worden, maar alleen met 100% inzet. Er vinden enkele kleine omzettingen plaats. Hoewel Aletta de eerste helft prima haar post als laatste man invulde werd gekozen om Mare weer eens op haar oude plekje te zetten. Dit bleek een schot in de roos.

Het weer was inmiddels omgeslagen naar winterse buien, maar het spel van Frisia was juist omgeslagen tot samba. Waar we de eerste helft op het middenveld te kort kwamen was de 2e helft ons middenveld, gesteund door de prima verdediging, heer en meester. Het spel speelde zich nu bijna volledig af op de helft van GVAV. En met onze snelle aanvallers wisten we steeds vaker gevaar te stichten.

Langzaam kwam het gevoel dat er vanmiddag misschien wel iets moois te behalen was.
En dat moois bleek te komen. Via-via belandt de bal op rechts bij Silke. Zij twijfelt geen moment, zet de ‘brommer aan’ en daar gaat ze: voorbij de eerste verdediger daar komt de volgende, kappen, naar binnen, weg verdediger en nu alleen op de keeper, wat nu? Schieten? Nee. Coaches grijpen naar het hoofd, weg kans?! Niks daarvan, nog een keer kappen, keeper op het verkeerde been, alleen voor open doel en rustig intikken met links, briljant: 2-1!

Nog een kwartier te spelen ongeveer. De speelsters van GVAV mopperen en schelden op elkaar, maar peppen elkaar ook op. Er komen dan ook nog enkele gevaarlijke aanvallen, maar Mare inclusief haar medeverdedigsters staan als een huis. De punten blijven in Leeuwarden, de MO13-2 weet de ijzersterke reeks van gelijke spelen en inmiddels overwinningen een geweldig vervolg te geven.

Volgende week een welverdiend weekendje rust en daarna vol vertrouwen naar de koploper.

Een meer dan trotse coach!


>>>er zijn vast meer trotse coaches/ouders/verzorgers. Wil je ook graag jou team in het zonnetje zetten? Lever dan een artikel & foto aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Afdrukken