JO10-1 behaald zilver in de bekerwedstrijden

Frisia JO10-1 heeft een fantastische 2e plaats veroverd in het KNVB bekertoernoei district Noord. In de finale street de jeugd voor de punten en kwam net te kort om als eerste te eindigen. Trots is Frisia op dit selectie team en feliciteert de ploeg met dit puike resultaat.

Op 1 juni, een warme zaterdagochtend, vertrok de Frisia JO10-1 caravaan naar Zuidwolde voor de KNVB bekerfinale district Noord. Vorige keer werd het team 3e tijdens deze zelfde competitie. Wat zou het dit keer brengen. De opstelling was met een wisselspeler door uitval van een zieke speler.

De eerste wedstrijd was door uitloop een dik halfuur later dan de planning en Frisia mocht vol aan de bak tegen JO10-1 V.V. Heerenveen. De temperatuur was inmiddels ook al flink gestegen. Na een tegengoal kwam de locomotief op gang en werd de wedstrijd met 5-2 gewonnen door Frisia. Na een pauze was de volgende wedstrijd tegen  JO10-1 Hoogeveen, er werd al in de wandelgangen gesproken over een moeilijke en harde tegenstander. Dit bleek ook zo te zijn. Het was een thriller, Frisia kwam met 1-4 achter te staan. Vervolgens hebben ze terug gevochten als leeuwen en is de eindstand 4-4 geworden.

Nu begon de spanning toch wel op te lopen, wat doet de rest en wat moet Frisia nog doen tegen Broekster Walde om kampioen te worden? Vervolgens mocht Frisia met flink rood aangelopen hoofden van de warmte en inspanningen, beginnen aan de wedstrijd tegen JO10-1 Broekster Walde en deze eindige in 5-1 winst voor Frisia. Tegelijkertijd moest Heerenveen tegen Hoogeveen en daar won Hoogeveen waardoor Frisia JO10-1 punten te kort kwam en een fantastische 2e plaats veroverde op dit toernooi. Het kleine verschil van 3 puntjes t.o.v. de kampioen was eerst even balen, maar al gauw kwam de vreugde van deze geweldige prestatie naar boven en mochten ze de medaille op het podium in ontvangst nemen.

Hulde.

Afdrukken