Tweede editie Open Leeuwarder Kampioenschap - Zaterdag 24 augustus 2019

 
Na de vorig jaar succesvol verlopen eerste editie van het OLK, wordt ook dit jaar weer gestreden om wie zich een jaar lang kampioen van Leeuwarden mag noemen.
 
Tijdens de eerste editie gingen BCV Burgum en MKV’29 er met de hoofdprijs vandoor. Twee winnaars omdat er gestreden werd in twee verschillende categorieën. Ook dit jaar wordt het OLK opgedeeld in een A-toernooi en een B-toernooi en zijn er teams van buiten de gemeente Leeuwarden uitgenodigd. Dit om er voor te zorgen dat een ieder speelt tegen clubs van (ongeveer) hetzelfde niveau. Er zijn voor beide niveaus twee poules van drie. De poulefase wordt direct gevolgd door een finaleronde.


Naast de eeuwige roem, is dit toernooi voor alle teams een mooie graadmeter om te zien waar men staat, één week voordat de bekercompetitie begint. Het OLK wordt vanaf 13 uur gehouden op de velden van LAC ‘’Frisia 1883’’.
 
De recette van het toernooi gaat ook dit jaar naar het Dekker Fonds. Dit is een organisatie die zich inzet voor kansarmen in de omgeving van Leeuwarden.

Wedstrijdschema :
 

Afdrukken