Verslag Frisia MO15-2 – Bolsward MO15-2

21 september 2019

Na een heerlijke zomer begon vandaag ook voor de MO15-2 de start van de competitie 2019-2020. Na een half jaar als MO13 op groot veld nu dus weer een grote stap naar de MO15. Om het team klaar te stomen voor het nieuwe seizoen werden als voorbereiding de 3 bekerwedstrijden gebruikt. En hoewel het team volledig intact is gebleven na vorig seizoen waren dit uitgelezen mogelijkheden om de conditie weer op peil te krijgen en om enkele speelsters op een nieuwe positie te proberen. Één van die probeersels was om Mare meer in het spel te betrekken vanaf het middenveld.
De bekerwedstrijden werden met wisselend resultaat afgerond. 2x verlies, 1x winst.
 
Terug naar de wedstrijd. Het bleek warm te zijn, zeer warm. Bij aankomst op de club werden al enkele vaste supporters in korte broek aangetroffen, dat dit toch geen klap van de molen bleek te zijn, bleek al snel. Al in de warming-up was het zwaar. Om de warmte te bestrijden werd ons ijzersterke centrum op het middenveld met Victory en Esmay vandaag aangevuld met Mare. Zij drieën zouden doorlopend onderling gewisseld gaan worden en konden zo hun moment van rust nemen.
 
Onder professionele leiding van scheidsrechter Edwin werd onder een stralend blauwe hemel om half 2 het spel in beweging gebracht. Tijdens de warming-up was er voor Bolsward toch enige angst ontstaan. Het bleken stuk voor stuk grote meiden met dito trapkracht. De mouwen konden dus hoe dan ook opgestroopt worden.
 
Maar de angst bleek onterecht, Frisia wist met fraai combinatievoetbal en zonder angst keer op keer de duels te winnen en kon de ene na de andere aanval opzetten. De ene over links, de andere over rechts. Beide flanken werden optimaal benut en de kansen stapelden zich in rap tempo op. Bolsward beschikte echter over een geweldige keepster en die bleek in de 1e helft een onneembare vesting, 0-0 halverwege. De rust werd gebruikt om even op adem te komen. Veel tactische of strategische wijzigingen waren er niet door te voeren, het team speelde immers al naar tevredenheid.
 
De 2e helft begon aanvankelijk iets meer in evenwicht en Bolsward beet iets meer van zich af. Toch was Frisia de bovenliggende partij en na een knappe voorzet vanaf links van Mare wist Sterre prachtig af te ronden met een bal in het dak van het doel. De verdiende voorsprong was een feit.
Maar in plaats van te werken aan de 2-0 lag de bal plots bij ons in het doel. Een spaarzaam moment van miscommunicatie en niet adequaat ingrijpen had ertoe geleid dat de bal voor de voeten van een speelster van Bolsward was beland en die faalde niet. Een domper was het gevolg.
 
Maar wat zich vervolgens de volgende 30 seconden afspeelde is waarschijnlijk enkel en alleen in Camp Nou en op veld 2 van Frisia te zien. Suze nam de aftrap en legde de bal keurig terug op Mare. Daarop besloot Mare met de bal aan de voet, in de voor haar kenmerkende galop-achtige dribbel, voor de aanval te kiezen. De 1-2 werd gezocht met Suze, die zelf vervolgens ook de diepte opzocht, nog een 1-2 met Suze en nu stond Mare ineens alleen voor de keeper! Deze aanval mocht hier niet eindigen, dit moest een goal opleveren, en dat gebeurde! Koelbloedig werd de bal binnen geschoven en binnen 30 seconden was de schade hersteld en stonden we weer voor. Wat. Een. Aanval.
 
Het verzet was nu toch wel gebroken bij Bolsward en niet veel later lukte het Silke om een geweldige wedstrijd te bekronen met een voor haar kenmerkend doelpunt. Op snelheid wist ze te ontsnappen aan de verdediging van Bolsward en alleen op de keeper af te gaan. Na een fraaie kapbeweging voor de keeper wist ze de bal precies voldoende snelheid en precisie mee te geven om de eindstand van 3-1 te bepalen.
 
Al met al een geweldig begin van de nieuwe competitie. De groep lijkt weer een stapje te hebben gemaakt en de vele trainingsarbeid vertaalde zich naar het spel in het veld. Ook alle supporters weer bedankt voor jullie aanwezigheid!
 
Een tevreden coach!
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia