Verslag V.V. Beetgum 1 – LAC Frisia 1883 zaterdag 1

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 2019

Op zaterdag 28 september 2019 speelde LAC Frisia zm1 de eerste uitwedstrijd in competitieverband in haar nog prille bestaan. Tegenstander was de plaatselijke voetbalverening uit Beetgum. Na aankomst op het idyllische sportpark van de lokale trots werd al snel duidelijk dat Frisia zich niet kon bedienen van het inmiddels bekende combinatievoetbal, maar dat er op een drassige ondergrond gesleurd en gebeukt moest worden.

Opstelling Frisia:
Albert Kobus, Jeffrey Timmer, Marten Bakker, Patrick Zijlstra, Frank Stelpstra, Mark den Hartog, Jordi Heins, Jan Dirk Faber, Willem Mollema, Patrick Hoving en Joris Wubbeling.

Wissels: Dennis Elzinga, Rick Kuipers, Karim Hazimi en Jordy Hoekema.

Frisia had vanaf het begin van de eerste helft een licht veldoverwicht met de wind in de rug, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Beetgum zakte in, verdedigde geconcentreerd en probeerde, loerend op een foutje van Frisia, snel te counteren om zo tot scoringskansen te komen. Het verdedigen ging ze goed af, het komen tot scoringskansen een stuk minder. De grootste kans in de eerste helft was voor Frisia. Patrick Hoving kreeg een niet gemakkelijke bal die hij keihard op de lat schoot. Meer dan dit viel er eigenlijk niet te genieten in het eerste bedrijf.

In de tweede helft, met Elzinga voor Wubbeling, had Frisia de wind tegen en begon men ook de slag op het middenveld te verliezen. Beetgum, naar alle waarschijlijkheid een van de betere teams uit deze klasse, kwam zowaar tot kansen. Zo leidde balverlies op het middenveld ertoe dat twee spelers van Beetgum alleen op keeper Kobus af konden lopen. Het tweetal van Beetgum verzilverde deze mogelijkheid echter niet. Ook kreeg Beetgum een vrije trap op de rand van de zestien meter en kon men via de linkerkant uitbreken. Ook deze mogelijkheden werden niet benut. Hier stond weliswaar tegenover dat ook Frisia wel kansen kreeg. Zo kwam Willem Mollema één op één met de keeper van Beetgum te staan, maar zijn lob was niet succesvol. Als Mollema eerder naar de grond was gegaan, was overigens een penalty ook op zijn plaats geweest. Daarnaast kreeg Hoving een niet te missen kans, nadat de keeper van Beetgum de bal op kolderieke wijze door de benen liet glippen. Zijn poging kon echter nog net worden onderschept door een verdediger van Beetgum. Toen iedereen zich langzaam maar zeker begon te verzoenen met een bloedeloos gelijkspel, zette Hazimi (ingevallen voor Faber, red.), nog eens voor. Mark den Hartog, die vandaag niet de beste wedstrijd van zijn loopbaan speelde (understatement), wist de voorzet te promoveren tot doelpunt, 0-1 in de 89e minuut! Beetgum werd niet meer gevaarlijk en zo kon Frisia weer 3 punten bijschrijven in dit nog prille seizoen.

Na afloop van de wedstrijd vloeide het bier rijkelijk in de kleedkamer ter ere van het feit dat Frisia goed op weg is om de door Jordi Heins geformuleerde doelstelling voor dit seizoen (periodetitel) te behalen en ook ter ere van de verjaardag van Kobus. De gemiddelde leeftijd is weer iets verder omhoog gegaan.

Volgende week Tzummarum uit, altijd lastig. Voor de verdediging van Frisia de ondankbare taak om de topscorer van de gasten, Tim Grond, van scoren af te houden.


door: Albert Kobus

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia