Wedstrijdverslag Tzummarum 1 - LAC Frisa Zaterdag 1

Wedstrijdverslag door Frank Stelpstra

Vandaag, 5 oktober 2019, staat de uitwedstrijd tegen Tzummarum voor LAC Frisia za1 op het programma. Frisia za1 heeft nog nooit van Tzummarum verloren en wil deze statistieken graag in stand houden door 3 punten binnen te slepen.

We vertrekken gezamenlijk vanaf de Magere Weide. Doelman Kobus rijdt voorop. Eenmaal op de snelweg trapt hij flink het gaspedaal in en verdwijnt uit het zicht. Vandaag heb ik Jordy en Zijlstra in de auto. Mollema zit bij Kobus in en dus belt Jordy hem op om te vragen waarom Kobus deze haast heeft.. Kobus was in de veronderstelling dat Tzummarum op Texel ligt en er een boot moest worden gehaald in Den Helder. Gelukkig viel dit mee. Ook voor Kobus is de 5de klasse even wennen.

Ik was inmiddels lichtelijk in de stress omdat het lampje van mijn benzine begon te branden. Eenmaal in Tzummarum vroegen wij aan een oude mevrouw of zij wist waar de sportvelden lagen. Na een 30 seconden peinzen was haar antwoord kort, “nee”. Hierna volgde mijn 2de vraag, of mevrouw wist of er ergens een tankstation in de buurt is. Ze keek nog eens bedenkelijk en ook op deze vraag volgde hetzelfde antwoord “nee”. Helaas schoten wij hier dus niks mee op. Ik denk dat de beste mevrouw weinig van ons begrepen heeft aangezien wij “stedsjes” geen woord Fries spreken.

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van Tzummarum had Kobus al 4 bakjes koffie en 2 gevulde koeken op. De jongens hebben nog even het veld geïnspecteerd. In deze competitie is Frisia de enige club met kunstgras, dus het spelen op echt gras is voor velen van ons wennen. Niet elk veld zal er even mooi bij liggen maar dit veld lag er zeker prima bij.

Vervolgens richtten wij ons naar de kleedkamer waar Mollema al eerder was gearriveerd. Hij had daar even rustig de tijd genomen om op het toilet zijn rug te snuiten. “Jongens, ik zou daar nu niet een sigaret opsteken”. Jordy had de aansteker al in de handen. Stoptober heeft hij niet lang volgehouden.. Jordy meende dat de maand oktober maar 2 dagen had en was hierna weer vrolijk begonnen met waar hij gebleven was. Onze hoofdtrainer Tobias is vandaag afwezig. Zijn vriendin staat op het punt te bevallen van zijn 2de zoon. Martin neemt vandaag dus de volledige leiding over het vlaggenschip van Frisia za1.
 
De opstelling:
Kobus, Frank, Zijlstra, Edwin, Bakker,
Jeffrey, Heins, Jordy, Mollema, Patrick, Mark.

Wissels: Rick, Karim (Khalid), Dennis en Jan Dirk (Dikkie).
 
Jeffrey staat voor de verandering weer eens op een andere positie dan de week ervoor. Hij wordt dan ook wel “de prostituee van het team” genoemd.
Je kan zeggen wat je wil, maar waar hij ook staat hij werkt hard en voert zijn taken goed uit.
 
Frisia weet op te moeten letten voor de topscorer van Tzummarum, Tim Grond. Gelukkig viel hij op met zijn gele schoeisel tussen alle zwarte Copa Mundials van zijn teamgenoten. LAC Frisia begint de wedstrijd goed door druk vooruit te zetten, zoals afgesproken. Er volgen enige kansen voor Frisia en in de 12e minuut weet Jordy via een kaats met de verdediger van Tzummarum te scoren. 0-1. Dit begin ziet er al beter uit dan de week ervoor tegen Beetgum waar de nodige moeite was om het net te vinden. Hierna verslapte het druk zetten en spel enigszins en was Frisia wat slordiger aan de bal. Tzummarum kwam dan ook wat vaker in de buurt van het doel van Frisia, maar echt tot het komen van kansen was geen sprake en in gevaar is Kobus niet geweest. Naast de goal van Jordy hadden Mollema en Patrick nog een goede kans op scoren, helaas troffen deze kansen geen doel. Patrick moet nog 2 doelpunten maken voor zijn volgende ster en dus is hij extra gebrand te scoren vandaag.

We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.
 
De 2de helft begint Frisia met dezelfde 11 gezichten als de 1ste helft. In de 60ste minuut schiet Patrick na een assist van Bakker de bal onderkant lat in het doel van Tzummarum. 0-2 en Patrick is weer een stap dichter bij zijn 2de ster. Hierna vindt de eerste wissel plaats en komt Dennis in het veld voor Bakker. Dennis mag graag draven aan de linkerkant en laat bij vlagen dan ook goede acties zien met zijn snelheid.

Even later volgt de 2de wissel en komt Dikkie in het veld voor Jordy. Dikkie moest voor het eerst dit seizoen beginnen op de bank, en dus wil hij graag bewijzen dat hij volgende week weer hoort te starten. Dit doet hij dan ook door na een assist van Mark een hoge bal prachtig aan te nemen en vervolgens over de keeper heen te volleren. Dit doelpunt vierde hij dan ook door het bekende handgebaar waarbij de langste vinger in het midden omhoog blijft staan richting de dug-out te maken. 0-3.

Tegen het einde van de wedstrijd maakt Karim nog de nodige minuten en komt hij in het veld voor Heins.
Zijlstra besloot in de slotfase nog regelmatig even rond de eigen 16 meter te dribbelen. Blijkbaar had hij de veldinspectie vooraf gemist. Gelukkig zonder gevaar. Kobus heeft niet veel te doen gehad, en dus mocht hij van zijn ploeggenoten toch nog maar even een keer gestrekt. Via een fantastische redding belandde de bal via de buitenkant van de paal naast het doel.

Eindstand 0-3.
 
Jordy had nog een opmerking richting de spelers van Tzummarum. “Zeg die Tim Grond, is die op vakantie?”. Met andere woorden, echt gezien hebben we hem niet. Gelukkig zijn Jordy, Zijlstra en ik nog thuisgekomen op de Magere Weide dankzij Google Maps. Deze wist ons nog langs een tankstation aan huis te navigeren.

Al met al was het een aardige pot voor Frisia met een prima uitslag. De overige uitslagen waren ook positief voor ons, want de concurrentie heeft her en der punten laten liggen. LAC Frisia blijft ongeslagen tot nu toe en staat na 3 wedstrijden met 9 punten bovenaan. Volgende week neemt Frisia het thuis op tegen de nummer 2, Ouwe Syl. We hopen op een mooie pot voetbal waar de 3 punten op de Magere Weide blijven en waar spits Patrick zijn welverdiende 2de ster zal gaan behalen.

Zondagochtend komt in de groepsapp het fantastische en heugelijke nieuws dat trainer Tobias zaterdagavond vader is geworden van zijn 2de zoon, Bobby. Namens iedereen van harte gefeliciteerd en heel veel geluk toegewenst.

Tot volgende week op sportpark De Magere Weide!
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia