Wedstrijdverslag CVO - Frisia 1 zaterdag

Frisia begint te draaien

Vandaag weer een nieuw hoofdstuk in het avontuur van de zaterdag afdeling van LAC Frisia, de uitwedstrijd tegen CVO.  Er werd om 1 uur verzameld op de magere weide en bij aankomst stond, zoals altijd, het halve team te roken en de verhalen te delen over het fantastische spel van Cambuur van de avond ervoor.  Joris was weer eens te laat en Jeffrey was wat in zichzelf aan het mompelen tegen een muurtje, ‘laat me maar even’ waren zijn woorden. Nu al met de wedstrijd bezig, zo’n goede jongen. Dat Joris te laat was had overigens te maken met het te kort afknippen van het haar van z’n vriendin, die had wat goed te maken. Al met al weer een prima voorbereiding op een potje voetbal!
 
Bij aankomst op het sportcomplex van CVO werd natuurlijk eerst het veld geïnspecteerd, dit zag er in eerste instantie prima uit, maar in de warming-up bleek het toch een ‘zwaar’ veldje te zijn.  Tijdens het omkleden waren Dennis en Mark bezig met de ‘pinnen’ onder de schoenen te draaien en trainer Tobias begon zijn praatje weer met ‘ik hou het kort vandaag’ en eindigde zijn preek met ‘Martin, jij nog iets?’. Martin op zijn beurt ook weer zoals gewoonlijk ‘nee hoor’ om vervolgens nog even wat open deuren in te trappen.  
 
Goed, de wedstrijd. Opstelling:4-3-3 Albert Kobus onder de lat. Achterin: Dennis, Bakker, Zijlstra, Frank Jan. Middenveld: Jan Dirk(hierna te noemen als Dickie), Jeffrey, Jordy Hoekema. Aanval: Mark, Hoving, Mollema(niet te verwarren met z’n broertje, die vandaag de Japan cup heeft gewonnen op de fiets). Wissels: Joris, Karim, Rick. Overigens had Rick een nieuw kapsel alsof Joris bezig was geweest, een beetje te kort.
 
Vlak voordat we het veld opgingen bleek uit de legendarische woorden ‘tempo scheids, ik zak hier fut’ en ‘tis net drijfzand’ dat Jordy er weer heel veel zin in had!
 
Vanaf het eerste fluitsignaal is het Frisia dat vol druk zet op de tegenstander en ongeveer 95% balbezit heeft. CVO weet niet wat ze overkomt en kunnen alleen de ballen naar voren of over de zijlijn schieten om tot rust te komen. Haastig spel en onzorgvuldige passen van Frisia kant zorgen ervoor dat het even duurt voor dat de eerste goal op het scorebord komt. Maar in de 14e minuut is het dan toch raak, Patrick Hoving krult de 0-1 binnen na een afgeslagen bal uit de 16.  Na de 1-0 gaat Frisia vrolijk verder opzoek naar meer goals. Na 27 minuten spelen komt er een prachtige bal van de voet van Bakker over een meter of 40, deze wordt zwevend in de lucht door Mollema aangenomen en langs de keeper geschoven voor de 0-2. Dit deed die allemaal terwijl Dennis op de middenlijn stond met sien hand in de broek stond na te genieten van de geweldige bal van Bakker, verschil moet er blijven natuurlijk. CVO komt er één keer uit door miscommunicatie bij Frisia, maar doelman Kobus redt goed. Dit was samen met een schot vanaf de middenlijn het enige wapenfeit van de thuisclub in de eerste helft. Vlak voor rust komt er nog een derde Frisia goal, na een crossbal van Mollema op Hoving gevolgd door een één-twee met mark, chipt Hoving de bal over de glijdende keeper heen. 0-3, wedstrijd zo goed als gespeeld. Dickie kon het vlak voor rust niet laten om even La Venezia te roepen bij één van mijn ‘skepijs’ ballen achter de vijandelijke linie.  
 
In de rust vroeg Tobias of er pijntjes waren binnen de selectie. Waarop Jordy zei: Haal me der maar af als ik niet binnen 10 min scoor.
 
Na 5 min spelen in de tweede helft was het dan raak voor Jordy, na een teruggelegde bal van Mollema, schoot ie met binnenkant voet de bal in de winkelhaak. Jammer joh, nu moet je blijven staan! Het was vanmiddag een speeltuin voor de aanvallers van Frisia, 4 min na de goal van Jordy komt Frisia op 0-5 na doorjagen van Mark en een voorzet van Dennis tikt Mollema de bal via een CVO speler binnen. Nu is het toch echt wel klaar en dat was ook te merken in het veld, CVO kwam er een paar keer uit via sterspeler Bennie ‘oppe brommer’ en Frisia miste kansen door egoïsme en onnauwkeurigheid. Er zou nog één goal vallen voor Frisia, ditmaal is het dennis die opstoomt aan de linkerkant tot langs de achterlijn richting de goal van CVO en maar een schot lost, of voorzet, dat weet niemand. Hij krijgt de bal via de keeper terug om zo de 0-6 in te pissen op een leeg goal.  Er komt nog een vrije trap rond de 16 die ik snoeihard tegen de keeper aan schiet, zoals ze mijn hele carrière al zeggen: ‘Hij kan hard schieten, maar niet mikken’.  0-6 einde wedstrijd!!
 
Na 90 min, 6 goals en een omgeploegd veld neemt Frisia de puntjes mee in de tas naar Leeuwarden. Ondanks de 0-6 overwinning hield Frank Jan een rare nasmaak over aan deze wedstrijd door een smerige panna van sterspeler Bennie, die gaat nog wel een paar keer wakker schrikken vannacht.
 
Na de wedstrijd feliciteerden de jongens van CVO ons ook nog met de winst van de derde helft. Bijzonder vriendelijke mensen bij CVO, zelfs na een 0-6 nederlaag.
 
Een prima dag voor de selectie van Frisia en volgende week wacht de wedstrijd thuis tegen Mulier 1.
 
Tot volgende week !
 
Wedstrijd verslag van Patrick Zijlstra (de enige malloot op rooie schoenen), wat niet het enige rooie is in onze selectie maar als ik dat benoem sta ik volgende week wissel denk ik?
 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia