Wedstrijdverslag LAC Frisia 1883 - Mulier

Zondag 27 oktober Leeuwarden - Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Mulier op het programma. Gezien de overige uitslagen in de vijfde klasse B een mooie kans voor Frisia om de concurrentie op een gat van 5 punten te zetten. Mulier kon bij winst het gat naar de koploper verkleinen tot 3 punten (met een wedstrijd minder gespeeld). Er stond wat op het spel dus!
 
De selectie verzamelde zich om 15:45 uur op de Magere Weide. Joris kwam inclusief nieuwe tattoo weer zijn gebruikelijke paar minuten te laat, maar daar wordt inmiddels niet meer van opgekeken. Benieuwd wanneer hij erachter komt dat de klok vannacht een uur terug is gezet. 
 
Na een korte wedstrijdbespreking en een prima warming-up waren we er klaar voor. Op de weg naar het veld hoorde ik een paar spelers van Mulier wat klagen over de aanvangstijd. "Normaal zitten we nu al lekker aan het bier". Helaas voor hun moesten ze dat nog even 90 minuten uitstellen.
 
Opstelling Frisia: Kobus, Stelpstra, Zijlstra, De Vries, Elzinga, Timmer, Faber, Hoekema, Mollema, Hoving, Bakker.
 
Wissels: Heins, Hazimi, Wubbeling, Kuipers.
 
Frisia won de tos en de wedstrijd kon beginnen. Mulier zette het achterin direct goed dicht, maar zakte niet volledig in zoals de tactiek van de meeste ploegen waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. Mulier legde veel energie in de wedstrijd door er overal kort op te zitten en daar hadden de frisianen zichtbaar moeite mee. Frisia had zoals verwacht wel het meeste balbezit, maar tot enorme kansen kwam het verder niet. Dennis (winnaar van de verloting) werd na een minuut of 30 geblesseerd vervangen door Joris. Bakker ging weer centraal achterin spelen en Edwin verhuisde naar zijn oude vertrouwde linksback-positie. Frisia schakelde om van 4-3-3 naar 4-4-2, maar ook dat zorgde niet direct voor extra gevaar voor de goal van Mulier. De grootste kans in de eerste helft was voor Bakker, maar voor een leeg doel dacht hij iets te veel tijd te hebben waardoor een verdediger van Mulier nog net op tijd kon ingrijpen. Verder wat kleine kansen over en weer, maar al met al een weinig spannende eerste helft dus.
 
Rust, thee, Tobias kwaad. Op naar de tweede helft.
 
In de tweede helft zakte Mulier steeds verder terug, doordat Frisia aan de bal in een iets hoger tempo speelde dan de eerste 45 minuten. Het regende echter nog geen kansen, maar na een goede lange bal van achteruit kon Joris met links de trekker overhalen. De grensrechter van Mulier nam helaas het uitgesteld vlaggen wat ze tegenwoordig met de VAR doen wel erg serieus en gooide de vlag alsnog in de lucht. Helaas nam de verder prima leidende scheidsrechter dit over en Frisia werd een zuivere goal onthouden. 
 
Ondertussen was Heins in het veld gekomen voor Hoekema, die last had van de ribben. De tijd begon te dringen en 10 minuten voor tijd schakelde Frisia opnieuw naar 4-3-3.  Dit had eigenlijk direct resultaat. Joris werd in de 83e minuut fantastisch de diepte in gestuurd door Bakker. Eigenlijk een identieke situatie als bij de afgekeurde goal, alleen kon hij nu met zijn andere been afdrukken en hield de grensrechter dit keer de vlag omlaag. De verlossende 1-0 stond op het scorebord. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Frisia via Patrick nog twee goede kansen, maar hij was net niet fortuinlijk in de afronding. Mulier werd niet meer echt gevaarlijk en de drie punten konden voor de 6e keer dit seizoen bijgeschreven worden. 
 
Conclusie: matige wedstrijd, 5 punten los, volgende week bij Lions kans om de eerste periode te pakken. 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia