Wedstrijdverslag Verslag Lions 1 - Frisia zaterdag 1

L.A.C. Frisia 1883
Eenheid Noord Nederland
Team Zaterdag 1


Proces-verbaalnummer ZM1600-20190211
Proces-verbaal van bevindingen

Op zaterdag 2 november 2019 omstreeks 13.30 uur bevonden wij, Frisianen, ons op het Kalverdijkje 66 te Leeuwarden, alwaar het sportcomplex van H.S.C. Lions '66 is gevestigd. Wij waren belast met een competitiewedstrijd in de 7e speelronde van de zaterdag 5e klasse B.

Op genoemde dag, datum en tijdstip werden wij, Frisianen, ontvangen op een zonovergoten sportpark "Lionello". Voor een aantal van ons betrof dit een vertrouwde omgeving. Frisianen Bakker, Hazimi, Kuipers, trainer Westerhof en leider Van der Woude zijn in het verleden verbonden geweest aan deze club. Laatstgenoemde is thans nog steeds bestuurslid van Lions '66. Derhalve werden er vele handen geschud en vonden er innige omhelzingen plaats.

Eerder op de ochtend kwam verzorgster De Roos tot de constatering dat de hoeveelheid vaseline in de verzorgingskoffer zeer gering was. Derhalve wendde zij zich tot de Action, gelegen aan het Cambuurplein 46, om de voorraad vaseline aan te vullen. Op het moment dat De Roos de vaseline ter betaling aanbood bij de kassa, hoorde zij een manspersoon achter haar zeggen: "jij gaat vast een leuk weekend tegemoet".
Een leuk weekend kon het zeker worden daar wij, Frisianen, bij een winstpartij, de eerste periodetitel konden behalen.
Dit feit, alsmede het feit dat het een stadsderby betrof, bracht zichtbaar extra spanning met zich mee. Doorgaans zit alleen Wubbeling voorafgaand aan de wedstrijd een bruine trui te breien. Echter bleek dat hem nu drie teamgenoten voorgingen.

Wij, Frisianen, betraden het veld van Lions in onze zodanig herkenbare tenues van Frisia, voorzien van de okergele en marineblauwe, verticale banen.
Op genoemde dag, omstreeks 14:30 uur, blies scheidsrechter Bakker voor de aanvang van de wedstrijd. Wij constateerden dat Lions zeer agressief aan het duel begon en dit ook gedurende de gehele wedstrijd bleef volhouden. Hierdoor hadden wij het moeilijk en kwamen wij veel in de duels terecht. Ons befaamde positiespel kwam dan ook geenszins uit de verf. Door de gretigheid van Lions ontstonden dan ook een aantal hoekschoppen en kansjes. Sluitpost Kobus, voor het eerst twee keer getraind, moest dan ook een aantal maal in actie komen teneinde een doelpunt te voorkomen.
Slechts een paar momenten konden wij gevaarlijk worden voor de goal van Lions. De grootste kans was in de eerste helft voor Hoving. Een afvallende bal werd vanaf de rechter kant voorgezet, welke Hoving op twee meter van de doellijn ogenschijnlijk ongestoord kon inkoppen. Echter verrichtte de keeper van Lions een buitengewone, katachtige redding op de inzet van Hoving. Zo sprak de leider van Lions, Rozendaal (sr.), na de wedstrijd over hun keeper: "Niet normaal, dat hew ik em nog nooit sien doen".

Diep in de tweede helft kwam Bakker in duel met spits Rozendaal van Lions. Bakker zag dat de spits bij hem wegdraaide in de richting van de goal. Bakker schrok daarvan en uit reactie pakte hij de spits met twee handen om zijn middel beet. Rozendaal stortte ter aarde en het wachten was op een fluitsignaal van de scheids. Dit fluitsignaal kwam er niet en de scheids riep: "te licht!".
Agressief was Lions niet alleen in de duels, ook verbaal was men vaak zeer fel. Sommige spelers hadden moeite om hun impulsen en emoties onder controle te houden. Vooral bij de nummer 6 van Lions zou een cursus zelfbeheersing niet overbodig zijn. Dit zal mede ten behoeve zijn van zijn dagelijks functioneren.

Op enig moment in de 2e helft werd er door de Meldkamer Noord Nederland bij ambulancepost Kijlstra aan de Elzenstraat, een ambulance aangestuurd om ter plaatse te gaan op sportpark Lionello. Na een overtreding, een tikje op de hak van een middenvelder van Lions, volgde een kreet die bij de naastgelegen hockeyvereniging te horen was. Naar later bleek er gelukkig toch geen sprake te zijn van een dubbele beenbreuk en kon de ambulance de spoedrit staken. De middenvelder van Lions kon zonder enig letsel de wedstrijd vervolgen.

Opmerkelijk in deze wedstrijd was het feit dat scheidsrechter Bakker tot twee maal toe een gele kaart, met het gekoppelde sanctiebedrag à €15,60, aan ons toonde. Daarentegen kreeg Lions deze wedstrijd geen enkele kaart, ondanks de overtredingen die van meer dan geringe betekenis waren.
Trainer Sandner heeft scheidsrechter Bakker dan ook op een niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat hij het daar niet mee eens was. Echter volgde er voor Sandner een reprimande van scheidsrechter Bakker. Hierop uitte Sandner zijn boosheid op de, bij de dugout gelegen, bidons.
Dit gebruikte geweld zal door Sandner in een separaat opgemaakte geweldsmelding worden vastgelegd.
Behoudens de hiervoor genoemde zaken, leverde deze wedstrijd geen verdere ter zake dienende feitelijkheden op. Deze wedstrijd kende dan ook geen doelpunten en geen winnaar.

Dankbaar waren wij, Frisianen, voor het feit dat er na de wedstrijd een krat bier en warme hapjes voor ons beschikbaar werden gesteld door het bestuur van Lions. Dit leidde tot een gezellige derde helft met vrolijke muziekale inbreng van een D.J. waarvan de identiteit voor ons onbekend is gebeleven.      
Waarvan door ons is opgemaakt dit proces-verbaal dat wij sloten en ondertekenden te 4 november 2019.


Op ambtseed,

Frisia zaterdag 1
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia