De derde editie van het open Leeuwarder kampioenschap (OLK) voetbal wordt zaterdag 27 augustus georganiseerd op de velden van LAC Frisia 1883.

De recette van het toernooi gaat ook dit jaar naar het Dekker Fonds, een organisatie die zich inzet voor kansarmen in de omgeving van Leeuwarden.

Tijdens de eerste editie, in de zomer van 2018, gingen BCV Burgum (categorie A) en MKV ’29 (categorie B) er met de titels vandoor. De tweede en laatste editie werd in 2019 gehouden. Destijds bleken LAC Frisia (categorie A) en RWF (categorie B) de sterksten. Ook de aankomende editie wordt het OLK opgedeeld in een A- en een B-toernooi en zijn er teams van buiten de gemeente Leeuwarden uitgenodigd. Dit om er voor te zorgen dat een ieder speelt tegen clubs van (ongeveer) hetzelfde niveau.

Organisator Sander Bouma is helemaal in zijn nopjes dat het OLK dit jaar eindelijk weer door kan gaan. ,,De eerste twee edities waren een groot succes en dan is het jammer om drie jaar te moeten wachten op de derde editie vanwege de maatregelen rondom corona in 2020 en 2021. Ik reken erop dat het ook straks een prachtig toernooi gaat worden op Sportpark De Magere Weide.”

Helemaal nieuw is het toernooi niet. Het is namelijk het vervolg op het COTK wat jarenlang het kampioenschap van Leeuwarden was, maar stopte in 2017.

De wedstrijden starten op zaterdag 27 augustus om 11.30 en duren tot 17.00 uur. Naast de eeuwige roem is dit toernooi voor alle teams een mooie graadmeter om te zien waar men staat, zo vlak voordat de bekercompetitie begint.

Categorie A wordt gevormd door LAC Frisia 1883, FVC, Friesland en Minnertsga.

Categorie B kent twee poules: MKV ‘29, Noordbergum en SF Deinum komen uit in poule A; SSS ‘68, Oosterlittens en Lions ‘66 vormen poule B.

Reageren