frisiaan_apr2020

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan deze editie van De Frisiaan, spreekt de premier het land toe. In de persconferentie van dinsdagavond 21 april krijgen we het verlossende woord dat sporten in groepsverband voor de jeugd weer wordt toegestaan. Komen we dan toch nog aan voetballen toe dit seizoen?

Het was natuurlijk even slikken, net uit de winterstop en direct alweer de Coronastop ingeslingert worden. En dan ook alles op nul, het hek dicht en verboden toegang. Balen. Het bestuur van Frisa gaat zich beraden over de uitspraak van Mark Rutte om jeugdtraining weer toe te laten.

In deze, toch wel speciale, editie van De Frisiaan dan ook geen uitslagen, wedstrijdverslagen, voorjaarscompetitie actiefoto’s of ander soort voetbalpraat. Wel laten we voorzitter Martijn aan het woord over deze bijzondere tijd, en stellen we twee nieuwe bestuursleden aan je voor.

Dat en meer.. nu op je scherm.

Veel leesplezier!

 • Van het bestuur
 • Bestuursleden stellen zich voor
 • Toegang Magere Weide
 • Vriendenclub
 • Uit den oude doosch
 • Contributie en vergoedingen
 • Willem de Wijze
 • Frisianen in het betaald voetbal


De Frisiaan is het clubblad door leden voor leden en verschijnt elke maand op de spreekwoordelijke deurmat, in je e-mail. Wil je hier ook aan bijdragen, vind ons dan via communicatie@lacfrisia1883.nl.

Besturen in crisistijd
 
Het is een triest gezicht. De toegangspoorten van de Magere Weide gesloten, met een extra slot. En dat terwijl de mooiste voetbalperiode van het seizoen eraan komt. De periode waarin de prijzen worden verdeeld, de toernooien worden gespeeld en de mooiweervoetballers net een beetje extra lijken te kunnen. Niets is minder waar, niet in de lente van 2020 althans. In deze Frisiaan willen we met jullie in contact blijven staan door te communiceren waar we staan en wat we doen, geschreven op positieve wijze daar waar dat kan en gepast is.
 
12 maart 2020 stond in onze agenda’s omcirkeld. Dat zou de dag worden dat de Frisia businessclub officieel het levenslicht zou zien, inclusief een openingsevenement waar onder andere Henk de Jong een kijkje in zijn keuken zou geven. Uiteindelijk bleek het de dag van de speech van Rutte waarin duidelijk werd dat (grote) evenementen zouden worden verboden om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Gelukkig hadden we hier reeds op geanticipeerd en het evenement tot nader order uitgesteld.
 
Als bestuur vergaderen we sindsdien digitaal en hebben we direct een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze club de crisis goed te boven komt. Zo proberen we op de korte termijn onze kosten zo laag mogelijk te houden, onze inkomsten zo snel mogelijk te innen en de positieve sfeer te bewaken. Ook proberen we onze zaken voor volgend seizoen alvast te regelen. Enerzijds door groter onderhoud naar voren te trekken, anderzijds door de puzzel te leggen van spelers, trainers, coördinatoren, commissieleden en vrijwilligers die passen bij onze ambitie om de beste club van Friesland te worden. In de tussentijd proberen we zoveel mogelijk zaken klaar te zetten voor wanneer we weer los mogen.

Gisteren (dinsdag 21 april, red.) werd duidelijk dat jeugd tot en met 12 jaar weer mag sporten. Wij volgen deze richtlijn en bekijken hoe we de trainingen kunnen voortzetten. Houd hiervoor de website in de gaten. Daarnaast proberen we ook te anticiperen op een actievere invulling van de zomermaanden. Dat betekent bijvoorbeeld de organisatie van extra activiteiten op de club voor jong en oud, zomeravondvoetbal en voetbalkampen. Natuurlijk in lijn met de adviezen van de KNVB en het RIVM.
 
Om de sfeer erin te houden hebben we reeds meegedaan aan een loterij waar een aantal Frisianen leuke prijzen hebben gewonnen en waarvan een deel van de opbrengst naar de club is gegaan. Ook heeft de activiteitencommissie ervoor gezorgd dat iedere Frisiaan van 70 jaar of ouder een persoonlijke kaart heeft gekregen waarin we hem of haar een hart onder de riem hebben gestoken in deze tijd. Voor leden en sponsoren die door de crisis worden getroffen hebben we een aantal ideeën die we momenteel verder uitwerken. Mochten jullie leuke, creatieve manieren hebben waarmee we elkaar kunnen helpen, laat het ons dan weten.
 
Blijf gezond, blijf fit en houd je aan de regels, dan hopen we elkaar spoedig weer te treffen op de Magere Weide.
 
Met sportieve groet,
Martijn Hoekstra, voorzitter.

Bij een nieuw bestuur schuiven nieuwe personen aan tafel. Laten we daar eens nader kennis mee maken met een aantal vragen aan twee van de nieuwe bestuurders. In deze Frisiaan maken we kennis met Sander Bouma en Douwe Dijkstra.

Wie ben je
Sander: Ik ben bestuurslid bij Frisia, voor de afdeling commerciële zaken.
Ik ben 29 jaar en woonachtig in de Vosseparkwijk nadat ik de eerste 25 jaar in Westeinde heb gewoond. In het dagelijks leven ben ik accountmanager projecten bij VELUX Nederland. Ik woon nu 4,5 jaar samen met Carmen en we hebben nu zeven jaar een relatie. Afgelopen seizoen voetbalde ik bij SSS ’68 en Futsal Frisia. Verder ben ik normaal gesproken een aantal keren per week actief bij Sportschool Ursus. Hopelijk gaan zij snel weer open.


Douwe: Bestuurslid technische zaken.
Ik ben 32 jaar, opgegroeid in Leeuwarden en woon hier, samen met mijn vriendin, nog steeds. Ik heb hier, op tweeënhalf jaar na, altijd gewoond. De tweeënhalf jaar heb ik in Harderwijk gewoond, gewerkt en gevoetbald.
Sport is onlosmakelijk aan mij en mijn leven verbonden zowel in de vorm van het zelf bedrijven als ook in het organiseren hiervan voor anderen. Ik heb het CIOS (Heerenveen) en de ALO (Groningen) gedaan alvorens ik aan het werk ben gegaan. 
Tegenwoordig werk ik bij FRL Post op de afdeling Distributie als planner. Ons bedrijf doet in het verwerken van post, weekbladen en folder verspreiding en pakket/pallet distributie in Nederland en ook wereldwijd. 
 
Zoals hierboven al vermeld heeft sport een belangrijke plek in mijn leven. Ik doe het graag en het is voor mij ontspanning en tevens een uitlaatklep. Ik heb vanaf de (toen nog) F-jes tot en met het eerste op de zondag bij Frisia gespeeld met twee tussenstappen. De eerste vanaf de B1 t/m een jaar beloftes bij SC Cambuur en nog twee jaar bij VVOG in Harderwijk. Momenteel speel ik met vrienden in de zaal bij het tweede zaalteam van onze eigen club. Ik tennis daarnaast nog, fitness en loop hard als ik zin heb. 

Wat is je link met Frisia
Sander: Vanaf mijn vijfde, in 1996, ben ik lid bij LAC Frisia. Ik mocht iets eerder beginnen aangezien ze in F4 nog wel iemand konden gebruiken. Dat was de start van een fantastische jeugd die ik bij Frisia heb gekend. Met vele kampioenschappen, promoties en een bekerfinale in B1 tegen Cambuur B1. Helaas werd dat een geflatteerde 11-1 nederlaag. Dat was trouwens wel de enige officiële verliespartij dat jaar. Met één gelijkspel (eerste competitiewedstrijd) en 21 overwinningen werden we dat seizoen al afgetekend kampieoen halverwege maart. In de senioren heb ik een aantal keer mogen invallen in het eerste. Verder speelde ik in het tweede en in het vijfde elftal. Daarnaast ben ik vijf seizoenen geleden begonnen met het opstarten van een futsal ‘’tak’’ bij Frisia. Daarin ben ik zelf actief in het vlaggenschip en spelen we volgend seizoen voor de derde keer op rij in de Topklasse (derde niveau van NL).

Douwe: L.A.C. Frisia 1883 was en is de voetbalclub in mijn wijk waar al mijn vrienden ook speelden. Het was voor mij een logische keuze om hier ook te gaan voetballen. Naast het voetballen zelf heb ik mijn stages voor mijn Trainer/Coach 2 (UEFA B) diploma hier gelopen en in de vorm van de functie Hoofd Jeugdopleidingen onderbouw, in samenwerking met heel veel vrijwilligers, getracht de vereniging vooruit te helpen en alle spelers/speelsters en ouders/verzorgers net zo veel plezier te laten ervaren in het voetballen en het rondlopen op deze mooie vereniging als dat ik zelf altijd heb gedaan.

Wat is jouw motivatie geweest om je beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie?
Sander: Ik was al een aantal jaren betrokken bij de sponsoring/sponsorborden. Toen ik werd gevraagd hoefde ik niet lang na te denken. Helemaal niet toen ik hoorde met welke groep we dat zouden gaan doen.

Douwe: Net zoals in de tijd als jeugdtrainer en in de functie als HJO heb ik altijd de ambitie gehad om de club vooruit te helpen op alle fronten. Het doel is naast ontwikkeling om alle spelers/speelsters, ouders, verzorgers en alle bezoekers het plezier te laten ervaren dat ik ook altijd heb gehad op deze mooie vereniging. Als bestuurslid technische zaken heb je natuurlijk een portefeuille waar je verantwoordelijk voor bent maar in het team aan bestuursleden is veel ruimte voor ondersteuning van elkaar. Zo proberen we met elkaar stap voor stap de club op ieder front vooruit te helpen. Daarnaast kan ik mijzelf persoonlijk ook ontwikkeling door het bekleden van deze functie. In de levensfase waar ik nu in zit pak ik graag die mogelijkheden aan om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Wat wil jij bereiken-, wat vind je mooi/fijn-, of wat zou beter kunnen bij Frisia?
Sander: Mijn doel is om Frisia tot een financieel gezonde club op structurele basis te maken. Daarbij staat ook het ‘’verenigingen’’ hoog op de kalender. Met een grote groep vrijwilligers de geweldige vereniging blijven die we momenteel zijn. Ik vind het erg fijn werken met dit bestuur!

Douwe: L.A.C. Frisia 1883 kent een rijke historie en heeft een naam in heel Nederland. Veel oudere leden kunnen ontzettend veel vertellen over de vereniging en haar ontwikkeling tot de vereniging die het nu is. Het zegt ook wat over de vereniging dat er veel zijn die van jong tot oud verbonden blijven. De vereniging heeft zich altijd staande weten te houden en niet, zoals veel om ons heen toch wel gebeurt, moeten fuseren of erger nog volledig moeten opheffen. Het fijne aan de vereniging vind ik dat er mensen zijn die zich enorm hard inzetten om het aangenaam te maken voor iedereen. Dit zijn vaak werkzaamheden op de achtergrond die niemand opmerkt maar wel ontzettend belangrijk zijn en je direct merkt zodra het niet meer gebeurt.
 
Wat ik wil bereiken is allereerst dat we als voetbal VERENIGING ook echt samen verenigen. Op dit moment komt er eigenlijk te veel werk bij dezelfde mensen terecht waardoor die vaak, naast hun eigen baan, er nog een baan bij hebben. Aan de andere kant begrijp ik ook dat niet iedereen altijd de tijd maar heeft en zich meerdere uren kan inzetten voor de vereniging. Wel is het altijd zo dat je samen meer kunt. Kleinere functies en misschien wel hulp bij een functie, dus twee mensen op één taak, zodat alles geregeld is en voor eenieder ook behapbaar blijft.

Verder hoop ik de contouren van de vereniging zoals ze nu zijn te behouden maar wel met tijd mee gaan. Hiermee bedoel ik dat we onze identiteit altijd moeten behouden want dat blauw gele bloed stroomt nog altijd door de aderen vaan vele leden en gelukkig ook nog altijd door de vereniging zelf maar we moeten ons niet blindstaren of vertrouwen op hoe het vroeger ging en wat goed was. De maatschappij veranderd en daarmee ook de rol en de invulling van de, in ons geval, voetbalvereniging. Hierin moeten we goed kijken naar hoe we zaken organiseren en of dat nog van deze tijd is of dat we aanpassingen moeten doen.  
 
Op mijn eigen verantwoordelijkheidsgebied is het belangrijk dat de organisatie zoals ik die voor ogen heb, staat. Dit is op nog een enkele in te vullen vacature het geval en hier ben ik erg blij mee. We willen dat iedereen die wil voetballen dit bij Frisia kan doen, dit is een mooie ambitie maar betekent ook dat dit organisatorisch gevolgen heeft. Hierin moeten we goed kijken naar welke keuzes we maken en op welk moment. Daarnaast is mijn eigen visie zo dat wanneer je het opleiden op een goede manier organiseert en invulling geeft (hiermee bedoel ik vereniging breed) een gevolg hiervan zal zijn dat het algehele niveau omhoog gaat. Ik wil dus in eerste instantie in mindere mate praten over hoe hoog we met de jeugd of senioren wel niet moeten spelen maar meer kijken naar hoe leiden we op en hoe krijg ik het niveau van de trainers omhoog.

Betere trainers –> betere trainingen –> meer kans op ontwikkeling –> hoger individueel/team niveau –> hoger algeheel niveau, We gaan ons meer inzetten op de breedte sport binnen de vereniging op de manier van het ondersteunen van trainers via informatieavonden, opleidingen en meer met elkaar in gesprek komen om zo ook meer van elkaar te leren.  Ook wil ik voorafgaande aan het seizoen meer duidelijkheid over beleidszaken zodat de werkwijze bij een ieder ook bekend is en we minder tijd kwijt zijn aan overleggen over zaken die nog niet helemaal duidelijk zijn of in het midden liggen. Uiteindelijk moet het zo zijn dat wanneer je er voor kiest om bij L.A.C. Frisia 1883 te voetballen je ook akkoord gaat met de normen en waarden welke bij de club horen en met het beleid dat gevoerd wordt en we een ieder daar ook op mogen aanspreken wanneer anders blijkt. 
 
Ik ben van mening dat er al heel veel dingen goed gaan bij de vereniging maar dat er ook zeker zaken beter kunnen. Ik en wij als bestuur willen ons daar hard voor maken en zo de gehele club naar een hoger niveau tillen. Wij willen dit op een zo open en transparante manier doen dus bij deze vraag ik dan ook mocht u ergens tegenaan lopen of zaken onduidelijk zijn trek bij ons aan de bel want dit helpt ons en de verenging vooruit!
 
Laten we hopen dat we deze Coronacrisis snel achter ons kunnen laten. Tot die tijd denk om jezelf en om anderen en ik hoop jullie, in goede gezondheid, snel weer te zien bij onze mooie vereniging!

 

En dan nog wel een paar stellingen

Kunstgras of echt gras?
Sander: Echt gras
Douwe: Echt gras

Studio voetbal of Veronica inside?
Sander: Beide niet eigenlijk. Als ik dan toch moet kiezen dan is het Veronica inside. Dit kijkt wat makkelijker weg alleen wel heel veel slap geouwehoer. 
Douwe: Veronica Inside

Cambuur of Heerenveen OF Ajax of Feyenoord?
Sander: Ajax en Cambuur. Ajax is mijn club en mis ik weinig van. Mijn idool was Litmanen, wat een speler! En Cambuur draag ik een warm hart toe omdat het de lokale club is met een hechte achterban. Ik gun ze ieder jaar het beste en hoop dat ze ooit (en laten we hopen nu met de komst van een nieuw stadion) een vaste Eredivisionist worden.
Douwe: Cambuur en Feyenoord. Ik ben een echte Cambuur supporter met een seizoenkaart en liefhebber van Feyenoord.
 
Prestatiegericht of ontwikkelingsgericht?
Sander: Mijn visie hierover is dat ontwikkeling altijd voorop moet staan en dat, zodra je dit op de juiste manier doet, (zowel individueel als in team) de (verbeterde) prestatie automatisch een gevolg hiervan is.
Douwe: Ontwikkelingsgericht

Beslissing scheidsrechter of var
Sander: Beslissing scheidsrechter heeft veel meer charme. Een bal wel of niet over de lijn, wel of niet buitenspel is met computer goed te meten (dus moeten we gebruik van maken) maar een wedstrijd aanvoelen, fluiten in de geest van de wedstrijd of een split/second beslissing maken kan geen computer en moeten we een scheidsrechter laten doen. Ik heb momenteel het gevoel dat scheidsrechters aan alle beslissingen van zichzelf twijfelen dus onzeker op het veld staan.
Douwe: VAR

Playstation of Xbox?
Sander: Dat is lang geleden, maar ik kies zeker de Playstation.
Douwe: Playstation

Wij hebben extra beveiligingsmaatregelen genomen met betrekking tot de toegang van ons sportpark “De Magere Weide”. Deze is tot nader orde gesloten.

Er is tijdelijk een extra slot geplaatst op de hoofdingang, ook zijn extra hekken geplaatst. Tot slot hebben we het alarm ingeschakeld en houden we onze camera’s frequent in de gaten.
 
Om het samenkomen en voetballen op de Magere Weide te ontmoedigen hebben we onze goals in de zogenaamde “zomerstand” gezet.
 
Houd je aan de voorgeschreven regels en voorkom boetes voor jezelf en de club.

Het bestuur is voornemens om in mei de gewijzigde richtlijnen vanuit het kabinet en RIVM op te volgen. Dit betekent dat de basisschooljeugd (tot en met onder 13 categorie) weer zal mogen trainen op de Magere Weide.

Voor de oudere jeugd en volwassenen geldt dat wij nog geen trainingen zullen aanbieden. Dit omdat voetbal een contactsport is en wij geen gekunstelde ‘oplossingen’ willen stimuleren. Voor deze categorieën geldt dat wij onderzoeken of we in de zomermaanden – mits de maatregelen hopelijk verder versoepeld zijn – extra sportactiviteiten kunnen aanbieden.

Houd de Frisia website de komende tijd in de gaten voor de exacte startdata van de onder 13 trainingen en richtlijnen voor het halen en brengen van de jeugdspelers.

Sinds een jaar is L.A.C. Frisia 1883 partner van de VriendenLoterij. Na een belronde zijn er veel van onze leden lid geworden van de VriendenLoterij.

En dat is nog steeds heel fijn, want:

 • Minimaal 40% van jouw lotprijs gaat direct naar onze clubkas;
 • Als deelnemer van de VriendenLoterij maak je maandelijks kans op fantastische prijzen.


Toch zijn er ook nog leden die wel lid zijn van de VriendenLoterij maar waarbij de loten niet gekoppeld zijn aan onze vereniging. Dat is jammer natuurlijk. Omzetten kost je niets en brengt de club extra inkomsten.
 
Lid worden is eenvoudig en kan via Vrienden van L.A.C. Frisia 1883. Wil je je lot omzetten, neem dan contact op met de klantenservice.  Hoe meer loten we verkopen, hoe meer inkomsten we voor Frisia kunnen realiseren en hoe meer doelen we gezamenlijk kunnen bereiken.

Daar gaan we samen toch voor?

Elke maand ligt de de nieuwsbrief van Frisia “De Frisiaan” in je digitale brievenbus, daar doen we hard ons best voor. Om de Frisiaan nog beter te kunnen vullen zijn we op zoek naar lettervreters, berichtenbrullers, plaatjesplakers en meer van dat soort.

Kortom, we kunnen je hulp gebruiken bij het maken van de Frisiaan. Lijkt het je leuk om eens per maand een aantal uren te besteden aan ons clubblad, laat je horen en mail naar communicatie@lacfrisia1883.nl.

Nu we geen wedstrijden hebben, is het mooi tijd om eens terug te blikken. Zo vond ook Dennis Spoelstra. Hij geeft je de komende tijd een kijkje in zijn fotobestand. Volg ons op Facebook en je blikt mee terug in de goede oude Frisia tijd.
 
Maar niet alleen Dennis heeft oude foto’s. Ook onze archivaris Fred Dijkstra heeft een prachtige verzameling van echt hele oude foto’s. Deze plaatsten we regelmatig op Instagram. Hieronder een voorproefje.
foto: 1902 Frisia 1
foto: 1910 Frisia aan het bier in de Prinsentuin, Leeuwarden.
foto: 1941-1942 Frisia kampioen 2e klasse

In mei zullen wij de laatste contributie kwartaalinning doen van dit seizoen. Ook al wordt er niet getraind en gespeeld vanwege het Coronavirus, de contributie loopt gewoon door.

In het kort waarom we nog steeds contributie van je rekening afschrijven.

 • Je bent lid van de vereniging. Dit betekent dat er een juridische relatie is tussen de vereniging en een lid; een lidmaatschap. Bij een lidmaatschap is geen sprake van wederkerigheid van rechten en plichten. Of trainingen en/of activiteit wel of niet doorgaan, staat dus los van de contributie.
 • De vaste kosten lopen grotendeels door en er zijn geen opbrengsten vanuit de kantine, evenementen of activiteiten.

 
Wil je meer weten? Op onze site lees je meer over het hoe en waarom.
Kun je vanwege Corona de contributie (tijdelijk) niet missen, neem dan contact met ons op via penningmeester@lacfrisia1883.nl. Wij kijken dan naar een voor beide geschikte oplossing.

Geen voetbal is voor velen van ons ook geen vrijwilligerswerk, meer vrije tijd maar ook het gemis van een ritme, een babbeltje en de gezelligheid. Maar dit betekent ook dat het bestuur een besluit heeft moeten nemen over de vrijwilligersvergoeding.

In het kort… voor alle vrijwilligers (incl. trainers) geldt:

 • Een vrijwilligersvergoeding kan alleen worden toegekend als er daadwerkelijk werkzaamheden op vrijwillige basis zijn verricht. Een vrijwilligersvergoeding is een gunst en geen recht.
 • Alle vrijwilligersvergoedingen worden derhalve bevroren vanaf het moment dat de werkzaamheden zijn gestopt. Mochten de werkzaamheden weer aanvangen, dan zullen vanaf dat moment weer vergoedingen worden betaald.

Het volledige bericht kun je hier terugvinden.
Heb je vragen over deze maatregel, dan kun je terecht bij onze penningmeester penningmeester@lacfrisia1883.nl

Midden in de Coronacrisis viel mijn oog er plotseling op: de vierdelige Nieuwe Encyclopedie van Fryslân. Maar liefst 2301 bladzijden totaal. Weleens wat in omgebladerd, maar echt lezen…..nou nueh. Zelf nog aan meegewerkt nota bene, samen met onder anderen Yme Kuiper (prof.dr.) uit Goutum en op dinsdagmorgen actief bij wat eufemistisch 45+ wordt genoemd.
 
Uiteraard komt L.A.C. “Frisia 1883”; aan bod, net als sommige oprichters. Maar Frisia zou Frisia niet zijn als het daar bij bleef. Ik was nog maar op bladzijde 47 of ik schoot raak. Onder het kopje ‘Aartsdiaconaat’; komt ik de naam van ons aller Frisia tegen. Weliswaar niet als voetbalclub, maar als naam van een onderdeel van het bisdom van Munster.
 
Het aartsdiaconaat Frisia, een van de elf aartsdiaconaten – toen al rond 1200 was er een elftal 9 (!) – had onder andere Achtkarspelen onder zich. Vanaf de veertiende eeuw werd het aartsdicaonaat vooral als bron van inkomsten, zo staat er bij.
 
Ik lees verder en wellicht komt ik nog meer “Frisia” tegen…

Ten tijde van deze editie van De Frisianen spelen er vijf oud-Frisianen in het betaald voetbal. Zo zie je maar, je weet nooit hoe de bal rolt. Je begint klein en onschuldig als pupil-trapper en maakt het tot een prof speler.

Rewan Amin.
Kortgeleden stond er een interview in de Leeuwarder Courant met Rewan Amin, die in Zweden voetbalt en zijn verhaal doet over de coronavirus in Zweden. Leuk voor Frisia om dat stuk te lezen, wetende dat hij bij Frisia vier jaar lang in de pupillen speelde. Hij werd hierna opgenomen bij de jeugdopleiding van Heerenveen. Toen hij 17 jaar was tekende hij een contract, maar slaagde er niet in zich in het eerste elftal te spelen en mocht de club transfervrij verlaten. Hij tekende in Zweden een contract bij de club Dalkurt. Hier ging het beter met hem. Na 43 wedstrijden bij Dalkurt te hebben gespeeld werd hij voor een recordbedrag overgenomen door Ostersund, waar hij nog speelt. Rewan speelde 20 interlands voor Oranje in O15 tm O18.

Mark Diemers.
Hij speelde na zijn pupillentijd van vijf jaar bij Frisia bij de A junioren van Groningen/Cambuur en daarna bij Cambuur. Na FC Utrecht en De Graafschap tekende hij een contract bij Fortuna, waar hij momenteel speelt.

Steven Berghuis
Speelde kort in de pupillen van Frisia en werd met F1 kampioen. Na verhuizing naar elders speelde bij de jeugd van een paar amateurclubs, waarna hij in het betaalde voetbal terecht kwam. Na Twente, VVV, AZ en Watford werd hij gecontracteerd door Feyenoord. Na 13 wedstrijden in Oranje O19 en O21 speelt hij al enige tijd in het “grote” Oranje.

Kik Pierie.
Na een paar jaar in de Frisiapupillen te hebben gespeeld ging hij al jong naar Heerenveen. Met 16 jaar maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde diverse interlands met Oranje O15 t/m O19 en in 2019 kreeg jij een contract bij Ajax, waar het hem nog niet gelukt is een plaats in het eerste elftal te veroveren.

Reza Ghoochannejhad.
Ja en dan Reza. Uiteraard is hij de opmerkelijkste speler van dit gezelschap.Hij speelde in de pupillen van Frisia toen hij overging naar de voetbalschool van Cambuur en verhuisde even later naar de D jeugd van Heerenveen. Hoeveel clubs heeft hij wel niet gehad? Frisia, Cambuur, Heerenveen, Go Ahead Eagles, Emmen, Sint Truiden, Standard Luik, Charlton Athletic, Kuwait SC, Al-Wakrah SC, Apoel Nicosia, Sydney FC en nu PEC Zwolle.  En dan niet te vergeten dat deze globetrotter ook nog diverse malen in het Iraanse nationale elftal heeft gespeeld en zelfs bij de WK 2018 eenmaal scoorde. Hij speelde ook in Oranje O16 tm O19.

 

De Club van 100 bestaat uit een groep mensen die de vereniging een warm hart toedraagt en daarvoor per jaar een bedrag van € 50,00 doneert. De beschikbare gelden worden gebruikt om diverse wensen/ activiteiten, die het algemeen belang van onze vereniging dienen, mogelijk te maken.

De afgelopen jaren hebben wij mooie projecten en activiteiten kunnen ondersteunen. Enkele voorbeelden: bijdragen aan: trainingsgoaltjes; wasmachine; terras;  jeugdtoernooien; busreis bekerwedstrijd 1e elftal; activiteiten jeugd.

TEGENPRESTATIE

 • Alle donateurs worden vermeld op het “Club van 100” bord in onze kantine
 • Alle donateurs worden vermeld op de website van L.A.C. Frisia 1883.


WIE KAN ER DONATEUR WORDEN VAN DE CLUB VAN 100?
Uiteraard de leden en oud-leden van L.A.C. Frisia 1883, maar ook donateurs, vaders, moeders, opa’s en oma’s, teams, commissies en natuurlijk ook bedrijven. Kortom, iedereen die Frisia een warm hart toedraagt.

Voor meer informatie over de Club Van 100, kijk op onze website.

I.v.m. het coronavirus hebben we momenteel niets op de agenda staan.