Futsalcoach Martin Buursma geslaagd

Trainer-Coach Martin Buursma van Futsal Frisia / Spin-Off 1 kon opgelucht ademhalen deze week. Eindelijk lag het felbegeerde diploma Trainer-Coach Zaalvoetbal III op de deurmat! En dat werd tijd ook…  
Na de oprichting van Frisia Futsal 1 een kleine zes jaar geleden volgde een indrukwekkende opmars door de voetbalpiramide van het Futsal. On tour door de noordelijke provincies schoten de koningen van de kleine ruimtes zich binnen enkele seizoenen richting Topklasse, waar het komend seizoen voor de derde maal op rij in uit zal komen. Spelen in de Topklasse, dat is niet niks voor een vriendenploeg, het is landelijk gezien namelijk het derde niveau in het Futsal! Serious business. Voor de deelnemers aan de Topklasse gelden er dan ook serieuze formele eisen, zoals bijvoorbeeld de eis dat de trainer coach over de juiste papieren beschikt. Probleempje dus.
Gelukkig was de KNVB bereid dispensatie te verlenen, op voorwaarde dat binnen de afgesproken termijn alsnog aan deze verplichting werd voldaan. En zo mocht Martin zich aanmelden bij de KNVB academie om de schoolbanken weer in te gaan! Concreet betekende dit een opleidingstraject van ongeveer 6 maanden met een totale studiebelasting van circa 120 uur. Proeve van bekwaamheid behaald, vinkje kan gezet worden, licentie aangevraagd…  Good job Martin, gefeliciteerd namens iedereen van (Futsal) Frisia!

Reageren

Laatste artikelen

Volg ons op Facebook