Het dragen van een beha tijdens het sporten wordt over het algemeen aanbevolen voor vrouwen, vooral voor vrouwen met grotere borsten, omdat het steun kan bieden en ongemak of letsel kan helpen voorkomen. Een sportbh is speciaal ontworpen om extra steun te bieden tijdens het sporten, en kan gemaakt zijn van vochtafvoerende materialen om je koel en droog te houden. Het is natuurlijk niet heel prettig dat je tijdens de wedstrijd een zeiknatte BH draagt. Niet alleen is dit ontzettend oncomfortabel, maar kan het ook nog eens gaan irriteren. Omdat het dragen van een BH van groot belang is voor de gezondheid en het welzijn van de borsten. Dit komt omdat het weefsel anders beschadigd kan halen met alle gevolgen van dien.

Waaraan moet een goede sport bh voldoen?
Een goed passende sportbeha moet goed zitten, maar niet te strak, en moet verstelbare bandjes en een stevige band om de onderkant hebben. Het is belangrijk dat de beha comfortabel zit en niet te strak of beperkend is. Het hangt ook af van de intensiteit van de sport die u beoefent; sommige sporten met een hoge impact, zoals hardlopen en voetbal, vereisen meer steun dan sporten met een lage impact, zoals fietsen. Tijdens een stevige workout zul je al snel merken dat het prettig is dat je wat extra ondersteuning krijgt. Overigens is het dragen van alleen een sport bh tijdens bijvoorbeeld het trainen in de sportschool niet prettig. Handig is om te kiezen voor aanvullend en sportlegging dames. Zo heb je namelijk een stuk meer bewegingsvrijheid.

Wat kost een goede sport bh
De kosten van een goede sportbeha kunnen variëren, afhankelijk van het merk, de materialen en de functies. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van €20 tot €100 of meer voor een sportbeha van hoge kwaliteit. Minder dure sport bh’s zijn vaak te vinden bij winkelketens en warenhuizen, terwijl de duurdere merken te vinden zijn in gespecialiseerde sportwinkels of online. Merken als Nike, Under Armour, of Adidas hebben vaak verschillende prijzen, je kunt een sportbeha van goede kwaliteit vinden vanaf €30 tot €60 of €70. Merken als Lululemon of Outdoor Voices hebben meer high-end sportbeha’s, en die kunnen meer dan 80 tot 100 euro of meer kosten.

Waar kun je een goede sportbh kopen?
Tegenwoordig kun je bij iedere gerenommeerde sportzaak natuurlijk veel meer kopen dan alleen een trainingspak, maium regenjas of paar voetbalschoenen. Je kunt hier daarom dus ook prima terecht voor een sport bh. Wel is het dan verstandig om vooraf even je cupmaat op te meten, zodat je direct weet naar welke afdeling je toe moet lopen. Ben je nu niet zo van het fysieke shoppen, dan kun je natuurlijk ook gewoon online je slag slaan. Het grote voordeel aan het online shoppen van een nieuwe sport bh, tas of ander product is dat je een stuk eenvoudiger een overzicht kunt creëren met alle bh’s die voldoen aan jouw zoekcriteria. Zo kun je filteren op merk, maat en uiteraard ook prijs.

Reageren