Frisia E3 sluit seizoen af met toernooiwinst in Stiens

Onze eerstejaars E-pupillen van Frisia E3 hebben een spannend seizoen achter de rug. Twee keer per week intensief trainen onder leiding van Dirk Buursma en sommige van de jongens nog een extra weektraining bij een van de BVO’s Cambuur/Heerenveen. Er zijn dit seizoen enorme stappen vooruit gemaakt. In baltechniek, diepte zien (quote Dirk!), ruimte zoeken, balsnelheid, 1x raken, samenwerken en nog vele andere onderdelen die voetbal zo’n mooi spel maken. Qua resultaat heeft Frisia E3 ook naar behoren gepresteerd. Als eerstejaars lang meedoen om het kampioenschap is niet verkeerd. Uiteindelijk kwamen de jongens wat kracht tekort in de beslissende duels en bleek plek 4 in de competitie het hoogst haalbare. Daarbij is het vermeldenswaardig dat kampioen CVVO (3-2) en nr.2 Heerenveen (2-1) beiden werden verslagen in de thuiswedstrijd en dat bij nr.3 Akkrum een karaktervol gelijkspel (1-1) uit het vuur werd gesleept. Al met al een prima stimulans om volgend jaar de volgende stap te zetten.

Om dit seizoen af te sluiten werd deelgenomen aan het E-toernooi in Stiens. Onder leiding van interim-coaches Willem Faber en Emile de Graaf. Geen geringe opgave, want het vorige toernooi in Steenwijk werd recent gewonnen door Frisia E3. De heren interim-coaches namen hun taak dan ook serieus. De voortekenen waren goed, want Marian (moeder van keeper Max) kwam het voetbalterrein van Stiens oplopen en zei: “in 1x goed gereden”. Dat was bemoedigend. En voor het eerst dit jaar;).

Dan de wedstrijden. Pot 1 was tegen Stiens E1. Frisia E3 deed waar het goed in is: positioneel goed staan, de bal snel laten rondgaan, 1x raken en gelijk diepte zoeken wanneer de mogelijkheid zich voordeed. De 1-0 van Thom kwam tot stand na geduldig rondspelen van achteruit, waarna een snelle combinatie voorin ervoor zorgde dat Thom de 1-0 tegen de touwen kon drukken. Frisia bleef volop druk zetten en de teller kwam in de 20 minuten speeltijd uiteindelijk uit op 6-0. Drie goals van Thom, 2x John en 1x Basten. Prachtig uitgespeelde goals, waarbij Thom de keeper in de luren legde door hem uit te kappen met rechts, om vervolgens met het 2e been (de linker!) binnen te schieten. Prima! Gebruiken, die 2 voeten. Je hebt er niet voor niets twee.

De 2e toernooiwedstrijd was tegen Ropta Boys E1. Duidelijk meer weerstand en onze Frisianen dachten uit stilstand te kunnen voetballen, maar zo werkt het niet jongens. Toen iedereen wakker was, kwam er weer beweging in ons team en scoorde Basten de 1-0 uit een counter. Toen Hylke even later opendraaide op het middenveld en John vrijzette voor de keeper, was het duel beslist. John legde de bal keurig breed bij de 2e paal waar Basten de bal kon binnenlopen. Eindstand 2-0.

De 3e wedstrijd was een sleutelwedstrijd tegen Trynwalden E1. Vrijwel allemaal 2e jaars E-spelers. Frisia had een overwicht en na een minuut of 5 zette Hylke John vrij voor de keeper met een diagonale steekbal, waarna John de bal in 1x in de hoek schoot. Helaas net aan de verkeerde kant van de paal. Even later speelde John zichzelf knap vrij, omspeelde de keeper en kon de bal in het net vegen. Maar daar stond nog net een been van een verdediger. Stand dus nog steeds 0-0. In competitiewedstrijden wilde het dan weleens omslaan onder het mom van “als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant”. Frisia bleef echter geconcentreerd verdedigen (alle linies deden mee, top!) en gaf niets weg. In de slotfase kwam alsnog de verdiende voorsprong op het bord. Hylke kwam door via de linkerkant en schoof de 1-0 in de verre hoek. In de laatste minuut een waanzinnig mooie combi tussen Hylke-Leandro en John, waarbij laatstgenoemde de bal geniaal onder zijn rechtervoet langs de keeper sleepte, om vervolgens de bevrijdende 2-0 binnen te schieten.

Dan de slotwedstrijd tegen Blauw Wit E3. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor toernooiwinst. En vrij recent was (onnodig) van dit team verloren in de competitie op een druilerige zaterdagochtend op sportpark Wiarda. Deze toernooiwedstrijd (een soort finale) werd erg rommelig. De spelers waren meer bezig met overtredingen, dan met voetbal. Van beide kanten. Dat was zonde, want Frisia E3 komt het best tot zijn recht, wanneer iedereen bij de les is en zich bezighoudt met het spel en niet met de tegenstander. Uiteindelijk werd het een vechtwedstrijd, die eindigde in 0-0. Het positieve hiervan is, dat dit soort wedstrijden vroeger alsnog werden verloren, maar dat laten de jongens tegenwoordig niet meer gebeuren. Keeper Max hield elke wedstrijd de 0 en keepte goed mee voor de goal, inclusief een aantal gedurfde reddingen. Sowieso is er dit seizoen goed samengewerkt en wordt er steeds meer onderling gecoached in het veld. Goed zo! Ook extra meters maken om je teamgenoten te helpen, wanneer deze in de problemen komen of balverlies lijden, gebeurt steeds vaker. Uiteindelijk mocht Frisia E3 dus de beker ophalen op het podium. Na de toernooiwinst in Steenwijk opnieuw een mooie prijs om het seizoen mee af te sluiten.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia