Frisia 2 - Drachten 2 (2-0) 4-2

Oefen: Frisia 2 - Drachten 2  (2-0) 4-2
Zondag 9 augustus 2015
 

Frisia zo. 2 heeft met een grondige nieuwe selectie direct opgeluisterd met een overwinning.
De ploeg heeft een ware metamorfose doorgemaakt waar het 10 spelers zag vertrekken vanwege ouderdom, studie  en andere interesses. De Frisianen wonnen in hun eerste oefen  wedstrijd thuis met 4-2 van Drachten zo. 2. Drachten begon voortvarend en was al 2 weken in voorbereiding en had een oefenwedstrijd  tegen 4e klasser Read Swart  met  1-3 verloren.
 In de 1e minuut loste Drachten een schot, maar keeper Tyrone redde prima. Een paar minuten later kwam Frisia in scoringspositie toen Fouad door Milan voor het doel werd vrijgezet, maar miste oog in oog met de keeper, maar werd ook afgevlagd wegens buitenspel. De eerste helft kende Frisia naast aardige momenten, waartegen Drachten maar weinig kansen kende.

Het duurde 12 minuten voordat de supporters van Frisia konden juichen.
Het was Hugo die uit een goed genomen corner van Danny doel trof, 1-0. Het spel was redelijk te noemen alleen leden we soms in balbezit onnodig balverlies door te lang de bal aan de voet te houden of de eindpass onzorgvuldig in te spelen. Zo zag Danny zijn 1 op 1 actie verprutst worden door te lang een dribbelactie te maken.
In de 34e minuut moest de goedspelende Roy aan de rem trekken waardoor Drachten één van zijn weinige wapenfeiten kon gebruiken. De vrije trap wordt door Tyrone gered en even later werd de tweede inzet van Drachten van de doellijn gehaald. Net voor rust wist Jeffrey oog in oog met de Drachten keeper de score naar 2-0 te brengen. Tot nu toe terecht, want de Frisianen combineerden redelijk en de inzet was goed te noemen. Drachten krijgt nog net voor rust een weggegeven vrije trap op de zijkant van het strafschopgebied te verwerken, maar haalt hier geen rendement uit. Ruststand een mooie 2-0 voorsprong.

Na de rust kwam Drachten als een raket uit de startblokken en kreeg een dot van een kans na 6 minuten spelen. De linksbuiten weet zich vrij te spelen en keeper Tyrone te omzeilen, maar ziet zijn schot door Zakaria van de doellijn gehaald worden. Het was even een plaagstootje  van Drachten. De Frisianen waren de ploeg die in de tweede helft in balbezit en de aanval gevaarlijker waren. Danny en Fouad dachten na de rust succes te hebben, maar eerst liep Danny zich vast en zag Fouad zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Na 60 minuten spelen dan toch raak toen Jeffrey subliem Danny vrijspeelde en die wist nu oog in oog met de Drachten keeper het doelnet te vinden, 3-0.

Had het vizier in de tweede helft meer op scherp gestaan dan had de stand hoger uitgepakt. Drachten wist de eer te redden door in de 80e minuut de 3-1 te scoren waar het probeerde met alle strijd terug te komen, maar moest binnen de minuut toezien dat de Frisia de stand weer op 3 doelpunten verschil wist te zetten door een doelpunt van Milan na goed aangeven van Jeffrey, 4-1. Drachten wist net voor de tijd de stand op 4-2 te zetten wat tevens de einduitslag was.

Een nuttige oefenpot waar er soms bij vlagen goede combinaties en aanvallen te zien waren, maar ook soms slordigheden aan de bal door deze te lang aan de voet te houden.
Allemaal een prima inzet getoond.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia