Frisia E1 onderuit in mooie oefenwedstrijd

Op een mooie zomeravond en op een prachtig complex in Nieuwehorne mochten de spelers van Frisia E1 aantreden tegen de talenten van sc Heerenveen E1. Een team wat is samengesteld uit de grootste talenten van de voetbalschool van de BVO Heerenveen. Nog zonder Boyd en Durk, maar met de hulp van Stijn, Mauro en Redmer vanuit de E2 waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie partij voetbal.

De wedstrijd werd gespeeld in drie helften van 20 minuten. De eerste 20 minuten begonnen de Frisianen erg goed. Na een redelijk vroeg 1-0 achterstand namen de Frisianen het heft wat meer in handen en kwamen verdiend op 1-1 door Eldin. Hierna zat er wellicht wat meer in, maar het was ons vanavond niet gegund. Nog voor de eerste pauze kwam sc Heerenveen op 2-1.

De tweede helft was iets minder. Het niveauverschil in deze 20 minuten werd groter en Heerenveen was dodelijk efficiënt in de kansen die ze hadden. De score liep helaas wat op. Toch wist Hylke nog een doelpunt te maken voor Frisia E1.

De laatste helft hadden we afgesproken om in ieder geval minder tegentreffers te krijgen dan in de tweede en dat we in ieder geval één doelpunt zouden maken. Dit lukte en Frisia E1 speelde weer een goede derde helft (op die leeftijd al!). Aanvoerder Basten scoorde nog. Met iets meer geluk hadden we nog een paar goals gemaakt, maar ook Heerenveen had nog een paar goede kansen, maar mede door goed keeperswerk aan beide kanten bleef de stand staan.

De einduitslag was uiteindelijk 14-3 voor de thuisploeg, maar toch kunnen we tevreden zijn met wat we hebben laten zien. We hebben vechtlust getoond, we hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen en we hebben kansen gecreëerd en doelpunten gemaakt. Sommige jongens hadden zelfs nog niet één keer getraind! Het was een mooie avond, met heel mooi voetbal. Dit belooft wat voor het komende seizoen!

De trainer/coach 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia