Oefenwedstrijd ONT C1 – Frisia C2

12 augustus 2015
Oefenwedstrijd ONT  C1 – Frisia C2


Alles wees er vandaag op dat het een mooie oefenpot zou gaan worden tussen de heren van C2 en de tegenstander ONT C1. Het weer was ideaal, de spelers waren gemotiveerd en de technische staf had er zin in. We begonnen aan deze wedstrijd met een selectie van 14 man, blij waren we dat Stan van C3 vandaag met ons mee kon en wilde spelen. Van tevoren werd de jongens op het hart gedrukt om goed te beginnen en een soort van overrompelingstactiek te hanteren zodat de tegenstander meteen helemaal de weg kwijt was. Het begin was tot tevredenheid van trainer en leider dan ook goed, we wilden meteen vooruit voetballen en de druk op de tegenstander houden, dit resulteerde na twee minuten al in een poging van Luca en later een goede kans voor Thomas die in de zesde minuut mooi werd vrijgespeeld door Almer maar zijn schot met rechts zeilde helaas net langs de verre kruising.  Tussendoor had doelman Julius ons nog op de been gehouden met een knappe redding 1 op 1 met de doorgebroken spits van ONT.

Vlak na de poging van Thomas werd na goed druk zetten de bal veroverd op het middenveld door Raywan die met een splijtende pass Delano alleen voor de keeper zette, helaas voor ons werd de inzet van Delano gekeerd. Vier minuten later kwam ONT er voetballend uit en de voorzet vanaf rechts kwam terecht bij de spits, het leek alsof Julius iets te ver uit z’n doel stond maar op de een of andere manier kon hij zeer adequaat reageren op het lobje van de spits. Frisia bleef goed druk houden op de verdediging en het middenveld van ONT, dat resulteerde vaak in balverlies van de tegenpartij maar ook Frisia had moeite met de gepassioneerde felheid van ONT. Na een goed lopende aanval over rechts passeerde Delano zijn directe tegenstander en gaf vervolgens een goeie voorzet op Almer die helaas buitenspel liep, en ook nog eens per ongeluk de bal tegen zijn hand schoot, ongelukkig en jammer want deze aanval had een beter lot verdiend.

In de 21ste minuut was het dan eindelijk raak voor Frisia, Tristen werd vrijgespeeld in de zestien door Delano en bedacht zich geen moment, hij schoot de bal uitstekend hoog in de korte hoek, buiten bereik van de keeper, 0-1. Niet veel later was het aan de andere kant ook raak want een schot vanaf de rand van de zestien meter werd buiten bereik van keeper Julius hoog in het doel geschoten. We lieten ons hierdoor niet van de wijs brengen en bleven ons eigen spel spelen, de uitstekend spelende Jared veroverde de bal van zijn directe tegenstander en speelde het leer gelijk door naar Tristen, die met een leep balletje Delano de kans gaf om te scoren maar wederom stuitte deze kans tegen het latex op de handschoenen van goed keepende doelman van ONT. In het restant van deze eerste helft golfde het spel een beetje op en neer maar het was wel een strijd die zich vooral op het middenveld afspeelde en niet resulteerde in noemenswaardige kansen.

In de rust werd er vooral op gehamerd om iets meer passie en strijd te tonen in de duels, omdat deze vooral op het middenveld nog wel eens erg slap werden aangegaan. Ook werd gezegd dat we vooral lekker moesten blijven voetballen want met het spel was niet gek veel mis. De rust werd ook gebruikt om drie wissels toe te passen, de sterk spelende Ayoub werd vervangen door Remco, Tristen werd vervangen door Stan en Thomas werd vervangen door een hongerige Raphael.

 

De tweede helft begon iets minder furieus dan de eerste helft, tot het in de 38ste minuut eigenlijk losbarstte nadat we een vrije trap kregen op zo’n 30 meter van het doel. Natuurlijk werd deze bal een prooi voor de hongerige aanvoerder Xander, die met zijn enthousiasme dacht dat het wel haalbaar was om deze bal er in te schieten, het werd een goeie trap die maar ternauwernood door de keeper gepareerd kon worden en de rebound werd van dichtbij over geschoten door Delano. Er werd gepassioneerd geduelleerd op het middenveld en de gevraagde strijd werd in grote mate geleverd. De 43ste minuut had Raphael zin om maar eens op avontuur te gaan en dit leverde een mooie actie op waarbij hij een aantal verdedigers van ONT het nakijken gaf, helaas voor hem en ons leverde het geen schot op doel op want zijn voorzet werd gekraakt. De daarop volgende corner werd uitstekend genomen door Jared die de bal tot op de millimeter nauwkeurig op het hoofd van de invliegende Stan legde, de kopbal was uitstekend maar werd op het laatste moment met meer geluk dan wijsheid van de doellijn gerost door een verdediger.

Het was in de tweede helft, met name achterin een stuk onrustiger dan in de eerste helft, dit resulteerde in veel hachelijke momenten maar weinig situaties waar echt gevaar uit kwam voor het doel van Julius. Dat de tegenstander weinig mogelijkheden om te scoren kreeg was voor een groot deel de verdienste van een uitstekend en zeer volwassen spelende Tom, bijgestaan door een felle Raywan. De onvermoeibare Delano maakte in de 50ste minuut een goeie actie langs de lijn, eindigend in een corner die uiteraard weer werd genomen door Jared. Weer was het een fijne trap waar de verdedigers dusdanig veel moeite mee hadden dat ze hem niet goed weg konden krijgen, de afvallende bal was een prooi voor Luca, die de bal beheerst in de lange hoek kon volleren, 1-2. Twee minuten daarna moest Julius handelend optreden en hij tikte een schot net onder de lat vandaan, de daarop volgende corner resulteerde in een zeer gevaarlijk schot in de korte hoek maar ook deze bal werd een prooi Julius.

Een groot compliment voor de onvermoeibaarheid en de tomeloze inzet van Delano, die achter elke bal aan stormde en ook nog eens heel slim meeverdedigde en hierdoor ook de anderen inspireerde om keihard te werken. Na een ongelukkig genomen doeltrap en een miscommunicatie achterin kon de spits van ONT eigenlijk uit het niets in de 57ste minuut de 2-2 binnen schieten. Niet veel later werd er door Julius adequaat gereageerd op een iets te korte terugspeelbal, die de spits net niet kon onderscheppen omdat Julius een fractie eerder bij de bal was, hij raakte bij deze actie wel geblesseerd maar gaf al snel aan dat hij gewoon verder kon spelen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor ons, waar Delano werd gelanceerd en samen met Almer op de keeper af kon, Delano behield goed het overzicht en speelde de bal opzij naar Almer, doordat de keeper was uitgelopen kon Almer de bal zo in het lege doel schuiven; 2-3. Dit bleek ook de beslissing want even later floot de scheidsrechter voor het einde.

Een mooie wedstrijd die zeker veel perspectief biedt, een gretige selectie die niet bang is om hard te werken en er ook geen problemen mee heeft om iets voor een ander op te knappen, mooi om te zien en wij als technische staf hebben er ontzettend veel zin in om met deze groep te gaan werken dit seizoen.


de leider

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia