Frisia E1 wint noordelijk VTT toernooi in Leek

Op Deense wijze (EK 1992, op het laatste moment toch nog meedoen en vervolgens winnen) heeft Frisia E1 vandaag de enorme beker mee naar huis genomen uit Leek. De talenten wonnen daar het zeer goed bezette VTT Toernooi. Een kort verslag.

Om 8 uur stonden de mannen al klaar voor vertrek naar een mooi dagje Leek, nog zonder Boyd en Tycho, maar met Mauro en de jarige Redmer vanuit de E2. Op het complex van vv TLC werd rond 9.30 meegezongen met het Wilhelmus en werd er vanaf 10 uur gevoetbald door Frisia E1.

De eerste wedstrijd was tegen Roden E1. De Frisianen hadden er zin in en wonnen op overtuigende wijze met 3-0. De goals waren van Hylke (boogbal over de keeper), Eldin (hard schot) en Dennis (na een prachtige aanval via Hylke en Eldin). Een veelbelovende start.

De tweede wedstrijd was tegen Buitenpost E1. Ook deze wedstrijd werd een prooi voor de hongerige Frisianen. Door goals van Thom (schot in de hoek), Basten (na een bekeken pass van Hylke), Hylke en Basten (kopbal uit een corner) werd het 4-0.

De laatste poulewedstrijd moesten de talenten aantreden tegen Noordster E1 uit Oude Pekela. DE eerste helft was nog niet hoogstaand, maar na rust liepen de Frisanen uit naar een overtuigende 6-0. Goals van Eldin (voorzet Thom), Thom (rebound), Eldin (schot), Hylke (droge schuiver na een goede actie) en  Mauro  2 (tiki-taka aanval, en assist Dennis).

Hierdoor werd Frisia E1 eerste in de poule en mocht het aantreden in de kampioenenronde voor een ticket voor het NK later dit jaar. De eerste tegenstander was LSC 1890 E1.
Met dit team hadden we nog een appeltje te schillen, want zij versloegen als eerstejaars vorig jaar onze E3 en dus waren de jongens gebrand op revanche. Duidelijk was wel dat het niveau van de tegenstander alleen maar hoger zou gaan worden naar mate je verder kwam in het toernooi. Dit was tegen LSC E1 direct te zien. Toch bleef E1 lekker voetballen en bleef het in de winning mood. Door goals van Hylke 2 (één kopbal) en Mauro werd er wederom overtuigend gewonnen met goed voetbal!

Zo sta je dan in de halve finale, zonder een tegengoal. Dat mag ook wel eens gezegd worden dacht ik! De defensie met afwisselend Mauro, Redmer, Basten, Durk en keeper John stond fantastisch en was vandaag niet te passeren. Zou dit zo blijven?

De halve finale was tegen Urk E1. Urk heeft altijd goede teams en dat wisten de Frisianen maar al te goed. De vermoeidheid begon ook al een beetje op te spelen, wat wil je na zo’n lange dag voetbal! Met krachten die overal uit het lichaam moesten komen was Frisia de bovenliggende partij. Met rust stonden we 1-0 voor, in alle spanning ben ik vergeten op te schrijven wie de goal maakte, maar gelooft u mij maar, het was een fraaie! In de rust de koppies bij mekaar en nog even alles geven voor de finaleplek. Direct vanaf de aftrap maakte de Urker defensie een fout en besliste Thom de wedstrijd. 2-0 eindstand en dus een finaleplek!

Wat een spanning en sensatie. Anderhalf uur wachten voor de finale, zou er nog voldoende energie zijn? Is het niet spannend als iedereen kijkt? Met z’n allen hebben we ons even teruggetrokken in de kleedkamer. We wisten van Zuidhorn dat een fysiek sterke ploeg was. De opdracht was dus om gewoon lekker te blijven combineren en gebruik maken van de snelheid voorin. Om 16.40 uur was het dan zover. Onder de hymne van de Champions League mochten de mannen en de coach en leiders het veld op. Zelfs alle namen werden nog even omgeroepen!

De wedstrijd was ontzettend spannend. Bij beide ploegen was het zichtbaar dat er al een dag lang gevoetbald was en dat er aardig wat druk op de wedstrijd stond. De Frisianen hadden in het begin moeite en Zuidhorn leek er een paar keer dreigend uit te kunnen komen, maar door goed verdedigend werk werden ze uiteindelijk niet heel gevaarlijk. Voor rust had Thom weer eens een rush. Vlak voordat hij wil uithalen wordt hij geraakt door een tegenstander, een penalty zou je denken, maar de scheids liet doorspelen. Niets aan te doen, gewoon blijven zoeken naar de kans.

In de rust de laatste peptalk en het laatste water over het hoofd en we konden nog 11 minuten vlammen. De pijp bleek aardig leeg en dus waren er niet veel kansen. De wedstrijd was in balans en er werd niet gescoord. Penalties moesten de beslissing brengen. Iedere ploeg mocht 3x aanleggen.

Bij Frisia ging Hylke als eerste. Onder toeziend oog van zeker 200 mensen (wellicht wel meer!?) Konden we de spanning nog aan? Een goede aanloop….een goede trap. 1-0 Frisia.

Toen mocht Zuidhorn. Aanloop…..John pakt hem! Fantastisch!

Eldin was de volgende voor Frisia. Helaas raakt hij vlak voor de bal de grond en had de bal te weinig vaart om de keeper te verschalken. Het bleef 1-0 voor Frisia.
Zuidhorn mocht het gelijk maken…..en deed dit onberispelijk. 1-1.
Aanvoerder Basten met de laatste reguliere penalty voor Frisia………..GOAL! 2-1 Frisia. Opluchting.
Hierna Zuidhorn. Als ze zouden missen dan waren wij eerste. De aanloop kwam……schot……NAAST!

FRISIA E1 is winnaar van het Noordelijke VTT toernooi! Een fantastische prestatie! De jongens en de begeleiding vieren feest op het veld! 

Na de prijsuitreiking nog even op de foto en allemaal even met de enorme beker op de foto. De coach bepaalde dat Redmer, die zijn 10e verjaardag vierde, de beker als eerste mee naar huis mocht en daar was iedereen het wel mee eens.

Jongens, jullie hebben met z’n allen fantastisch gestreden en gevoetbald. We hebben een dag lang goed voetbal te zien gekregen en we hebben als het minder was met z’n allen geknokt. We hebben veel doelpunten gemaakt en we hebben 0 (!) tegengekregen. Echt een topprestatie. We hebben als team gespeeld en zijn daarom volgens mij de terechte winnaar geworden en we gaan later in het jaar naar het NK!

Een dikke pluim voor John, Mauro, Redmer, Basten, Durk, Thom, Dennis, Eldin en Hylke. Met z’n allen hebben we deze prijs gewonnen!

Ook nog een pluim naar de 12e, ehh 8e man, die de hele dag onze strijders bleven aanmoedigen. Chris Faber kreeg nog een medaille voor supporter van de dag! Terecht ook natuurlijk. Het was een prachtige dag en dit vergeten we met z’n allen niet snel!

Wilt u dit talententeam ook zien? Volgende week is de bekerkraker tegen Blauw Wit’34 E1. De wedstrijd begint om 10.15 op de Magere Weide. Kaarten zijn nog beperkt beschikbaar dus wees er snel bij!

De coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia