Frisia zondag 2 - Berlikum VB-Toernooi 15-8-2015

Zaterdag 15 augustus 2015 - Berlikum VB-Toernooi

Frisia zondag 2 speelde op zaterdag om op het VB-toernooi van SC Berlikum wedstrijdritme op te doen.
Er waren 3 wedstrijden van 45 minuten gepland waarbij de toernooi poule uit Berlikum 1 en 2 en Twijzel 1 bestond.
Om een team op de been te krijgen konden we uiteindelijk rekenen op Frisia 3 spelers Keimpe, Jordi en Frisia zat. 2 speler Ezra. Bedankt voor de goede inzet en motivatie.

De eerste wedstrijd was tegen Berlikum 2 die in plaats van de afgezegde Rijperkerk 1 erbij was gekomen.
We hadden het veldoverwicht maar misten teveel kansen en liepen vaak te lang met de bal. Resultaat een 1-0 overwinning door een doelpunt van Fouad. Met wat meer scherp vizier had de uitslag hoger kunnen uitvallen.

Met 15 minuten rust tussen de wedstrijden moesten we tegen Berlikum 1 aantreden op het hoofdveld (kunstgras). SC Berlikum komt uit in de 3e klas A en eindigde verleden seizoen op een 4e plaats en wist helaas in de nacompetitie niet te winnen van vv Zwaagwesteinde. Na een 0-4 overwinning op Zwaagwesteinde verloor Berlikum met 1-6 in eigen huis en zag promotie naar de 2e klasse als rook opgaan. Nu mochten de Frisianen proberen om een goede pot tegen Berlikum 1 neer te zetten. Het bleek al snel dat Berlikum zowel aanvallend als op het middenveld uit klasse spelers bestaat, maar achterin en op doel kwetsbaar zijn. Na 5 minuten had Berlikum al een fraaie treffer gescoord 1-0 voor. Een bekeken schot van de nummer 10 belandde strak in de rechterkruising. Hij werd geheel vrijgelaten en kon dus vrij makkelijk inschieten. Dat ze na 15 minuten spelen niet op 2-0 stonden had ook met het goede keeperswerk van Jort te maken. De momenten dat we aan aanvallen toe kwamen werden we meteen gevaarlijk. Beetje MASH 4077 was inmiddels bij de Frisianen ontstaan, waardoor wat omzettingen moesten plaatsvinden. Een goede kans van Danny werd net niet ingeschoten, maar het was een plaagstootje. Berlikum had al veel ruimer voor moeten staan en na 30 minuten spelen waren we rijp voor de sloop. We kwamen dan ook op een 2-0 achterstand, maar ondanks dat we er een beetje doorheen zaten bleef iedereen op karakter doorgaan. Met nog 5 minuten spelen kregen we een wonderbaarlijke opleving en kwamen we uit een snelle aanval op 2-1 door een doelpunt van Danny op prima aangeven van Zakaria. Berlikum was even van slag en binnen 2 minuten daarna scoorden we de 2-2 door Fouad na een prima pass van Jeffrey.  Een klasse gelijkspel waar niemand meer op had gerekend.

De laatste wedstrijd tegen Twijzel 1 die 4e klasse B spelen en verleden seizoen 5e eindigde. Beide teams zaten er wel wat doorheen dus werd afgesproken om 30 minuten te spelen. Op karakter gingen de Frisianen aan de bak. Voetballend waren we veel beter in het combinatiespel, maar we lieten wat steken vallen in de omschakeling. Niet dat Twijzel een gevaarlijke ploeg is, maar als je zelf een bal zo in de voeten van de spits schuift, krijg je vanzelf een doelpunt om de oren. Met een 0-1 achterstand moesten we nog even aan de bak. Frisia hanteerde het spel, maar de bal wilde er niet in totdat Hugo zich ermee ging bemoeien. Met een goede rush en afstandschot in de kruising werd het 1-1. Daarna kansen op 2-1 maar het bleef bij een 1-1.

Een nuttig toernooitje waar iedereen tot op het tandvlees heeft gespeeld. Geen verliespartij wat betekende dat we op een 2e plaats eindigde achter Berlikum 1.

Afdrukken