vv Nicator B1 - LAC Frisia 1883 B3 1-7!

Vandaag speelde we onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen, uit tegen Nicator voor de beker. De beker beschouwen we als voorbereiding voor de competitie, maar mochten we een ronde verder komen, dan is dat altijd mooi meegenomen. We verzamelden om 11:15 bij Nicator, iedereen was aanwezig op Levi na. Gezien Noah nog niet speelgerechtigd was, ging Noah vlaggen. De sfeer zat er goed in bij de warming-up, die wel overbodig leek door de hitte! Zo'n eerste wedstrijd is altijd lastig, hoewel het niveau op de training goed is, is het altijd afwachten hoe de wedstrijd gaat, maar we werden niet teleurgesteld. Het begin van de wedstrijd was iets slordig, het was nog even wennen aan elkaar. We raakten al snel op elkaar ingespeeld en kregen ook de overhand in de wedstrijd, het was alleen nog wachten op het doelpunt. Timo kreeg een aardige kans, maar schoot net naast, een prachtig afstandsschot van Vladimir kwam vol op de kruising en ging vervolgens, via het hoofd van de keeper, net naast de goal.

Het was uiteindelijk Vladimir die, vlak na de drinkpauze, de score opende, nadat Nicator de bal niet weg kon krijgen. Niet veel later volgde de 0-2 door een afstandsschot van Cas, die de bal strak laag in de linkerhoek plaatste. Het bleef de eerste helft bij 0-2, mede dankzij de keeper van Nicator, die zeker de beste man aan de kant van Nicator was. In de rust viel er weinig te bespreken, de jongens genoten rustig van de limonade en begonnen weer fris aan de tweede helft. Aan het begin van de tweede helft ging het hard, na goed voorbereidend werk van Devin, schoot Lucas de 0-3 binnen.

Daarna gingen de kopjes wat hangen bij Nicator, want binnen no-time werden de 0-4 en 0-5 ook binnen geschoten door Vladimir en Devin. Even leek het weer wat slordig te worden en daar wist Nicator uiteindelijk van de profiteren. Hun linksbuiten ging op snelheid buitenom en zijn mislukte voorzet vloog prachtig in de verre kruising! Na het tegendoelpunt pakte we snel de draad weer op en kwamen de kansen weer. Timo kreeg een paar kansen, maar het was hem blijkbaar niet gegund, zijn ballen werden gepareerd door de sterke keeper of gingen voorlangs.

Vladimir was opzoek naar de hattrick, maar dit leek er ook niet in te zitten. Na vele pogingen lukte het 10 minuten voor het eind toch nog! Na een fout van de verdediger, die de bal over zijn keeper heen lobt en de paal trof, was Vladimir goed doorgelopen en tikte de 1-6 binnen. Daar bleef het niet bij, want ook Jurre maakte nog een mooi doelpunt, alle rust bewaard in de 16, goed voor zijn rechter neergelegd en goed geplaatst in de verre hoek, waardoor de eindstand op 1-7 kwam.
Iedereen speelde vandaag een sterke wedstrijd, er werd als een team gespeeld en dit was een genot om naar te kijken. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken, dan wordt het een prachtig seizoen! Tys stond op de goal, in de verdediging hebben gespeeld Douwe, Gurjot, Rory, Merlijn en Max. Op het middenveld stonden vandaag Devin, Cas, Justin en Lucas. De voorhoede bestond uit Jurre, Timo, Ramon en Vladimir.


Totaal aantal doelpunten:
3 - Vladimir
1 - Lucas
1 - Jurre
1 - Devin
1 - Cas

Vandaag geen Man of the Match, het was een prachtige teamprestatie!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia