Frisia E1 wint ruim van Blauw Wit E1

Op een zonovergoten Magere Weide werd vandaag de eerste officiële wedstrijd gespeeld door de  jongens van Frisia E1. Met een pittige oefenwedstrijd, een prachtig toernooi en een aantal trainingen in de benen gingen de Frisianen vol zelfvertrouwen van start.

Zonder Tycho die op familiedag was hadden we vandaag de beschikking over 8 spelers. Lekker veel speeltijd dus voor iedere speler. Vooraf was de missie duidelijk, van een stadsgenoot wil je natuurlijk nooit verliezen. De ploegen kennen elkaar inmiddels door jarenlange onderlinge wedstrijden door en door en beide ploegen waren klaar voor een mooi seizoen.

Het waren de Frisianen die de touwtjes in handen hadden vanaf minuut 1. Met goed combinatiespel en veel druk naar voren werd Blauw Wit E1 goed vastgezet. Al vroeg in de wedstrijd schoof Basten mee in en wist hij te scoren met zijn linkerbeen (ja ja, oefening baart kunst). Vlot daarna scoorde Eldin de 2-0. Een prima start. Ondanks de hitte werd er nog gespeeld in een aardig hoog tempo. De keren dat Blauw Wit E1 eruit kwam stond keeper John goed op te letten en zorgde hij ervoor dat de gasten niet terugkwamen in de wedstrijd.

Frisia kreeg veel kansen voor de rust en wist een aantal van deze kansen ook nog om te zetten tot goals. De 3-0 kwam van Dennis. De 4-0 volgens mij ook (onafhankelijk  medium EdG zegt Eldin) hoe dan ook zagen we weer een aantal pareltjes van aanvallen, korte combinaties, één keer raken en vooral het elkaar gunnen van de goal. Niet altijd voor eigen succes gaan. Vlak voor rust werd het ook nog 5-0 door Eldin.

In de rust opluchting op de kopjes. Het ging goed, we hebben de wedstrijd onder controle en hebben veel goede dingen laten zien. Bovendien hadden we een ruime marge opgebouwd en daar konden we tevreden mee zijn.

Na rust een gretiger Blauw Wit E1. De donderspeech van trainer/coach Nicky (ex-Frisia) had blijkbaar succes, want Blauw Wit kwam meer in de wedstrijd en kreeg ook meer kansen na rust. Door goed optreden van John en de onvermoeibare Boyd en Durk (ondanks blessure) bleef de schade voor Frisia beperkt tot 1 goal. De Frisianen wilden graag meer scoren, maar na rust ging het moeizamer dan voor rust. Er werd minder gezocht naar de vrije man en meer gegaan voor eigen succes. Uiteraard is dit goed te begrijpen en speelt de tussenstand natuurlijk een grote rol in de drang naar succes. De einduitslag was uiteindelijk 6-1 omdat Thom na talloze assists dit seizoen een keer voor eigen succes ging en scoorde. Beide ploegen hadden nog meer doelpunten kunnen maken, maar het was in iedere geval duidelijk dat Frisia E1 zijn visitekaartje weer afgegeven had vandaag. Tevreden supporters langs de lijn werden als team bedankt door de spelers.

Vandaag hebben we weer hele goede dingen gezien. Het is mooi om te zien dat vooral voor rust er veel overzicht is voor elkaar. Met elkaar win je wedstrijden. We hebben allemaal keihard gewerkt en mogen zeer tevreden zijn over het resultaat. De verdediging stond weer stevig als vanouds. John was alert en hield een paar ballen er prima uit. Durk en Boyd (zijn eerste wedstrijd na de vakantie) gaven weinig weg en speelden zeer taakbewust. Met het inschuiven van Basten en later ook Hylke creëerden we steeds een overtal voorin en daar profiteerden onze behendige aanvallers Thom, Eldin en Dennis regelmatig van!

Op naar Harlingen E1. Aanstaande zaterdag.

Een tevreden coach 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia