Beker: Frisia 2 - Nieuweschoot 2 (4-0) 5-0

Zondag 23 augustus 2015

Frisia zo. 2 heeft zijn eerste beker wedstrijd overtuigend gewonnen: in Leeuwarden werd Nieuweschoot 2 met 5-0 simpel opzij gezet. Net als bij de eerdere oefenwedstrijden, was het spel swingend te noemen wat de Leeuwarders lieten zien.

In alle wedstrijden tot nu toe wordt er dominant en rustig aan de bal gespeeld. Alleen de eind afronding en passing is te gehaast waardoor vandaag legio kansen zijn gemist.
Dat gebrek aan afronding lag aan de juiste keuzes maken en de te gehaaste afronding.

Frisia speelde in de eerste kwartier superieur en stond met 3-0 voor door doelpunten van Fouad 2 en Aissa. De 4-0 ruststand kwam nog kort voor rust goed afgemaakt door Danny.Frisia creëerde de ene na de andere kans en maakte er in de eerste helft maar 4, waar het gezien de kansen veel ruimer had moeten voor staan. Gelegenheidskeeper Nick Anema uit het 4e had welgeteld 1 bal van de Nieuweschoters in de handen gehad.


Na de rust was het eenrichtingsverkeer maar de eindstand van 5-0 werd pas na 30 minuten spelen in de tweede helft bereikt door een kopbal van Hugo. Nieuweschoot had geen antwoord en wist het spel maar af en toe naar de Frisiaanse helft te verplaatsen. Op de Nieuweschoot helft was het daardoor dringen geblazen en hoewel Frisia een hoger tempo hanteerde dan voor de rust, wist het niet meer dan 1 doelpunt in de tweede helft te maken.     

De vele kansen die om zeep werden geholpen is stof tot nadenken. De eindstand had net zo goed 10-0 kunnen en moeten zijn.
De volgende ronde is tegen oud competitiegenoot Heerenveen 2 op het Skoatterwald op woensdagavond om 19.30 uur.

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia