Beker: Frisia C1 - Zeerobben C1 (2-0) 9-0

Zaterdag 22 augustus 2015


Frisia C1 heeft zijn eerste bekerduel gewonnen.
Sprankelend was het optreden van de Frisianen na 2 helften. maar de tweede helft wisten ze veelvuldig het net van de tegenstander Zeerobben C1 te vinden en leverde een 9-0 zege op.
Door in de eerste helft met te weinig lef te spelen spaarden de Frisianen de Harlingers en liet veel kansen liggen. De ruststand 2-0 was wat aan de matige kant en had zomaar 6-0 kunnen en moeten zijn. Het duurde even dat de Frisianen op gang kwamen en de openingstreffer wisten te scoren.
In de 14e minuut in de eerste helft veerde het publiek op na een actie over rechts: Klaas speelde gedreven en die leverde een perfecte voorzet af, waarna Robert de bal achter de Zeerobben keeper wist te mikken, 1-0. Zeerobben was kort hierna met het enige gevaar in de eerste helft gevaarlijk toen één van de spitsen 1 op 1 doorkwam maar de open kans naast schoot. Het was wachten op de 2-0 die in de 26e minuut kwam toen Destin een prima pass Klaas vrijspeelde en zijn perfecte voorzet door Stefan afgemaakt zag worden, 2-0.
Pogingen hierna werden niet verzilverd en was de ruststand 2-0.


In de tweede helft bezorgde Frisia de Harlingens een gitzwarte zaterdagmiddag. Na rust waren het de Frisianen die frank en vrij de combinaties opzetten en had met 4 treffers van Stefan en 3 treffers van Jan Karel, Quenten de middag van hun leven.
Met deze 7 treffers werd het vonnis over de uitclub voltrokken en werd het uiteindelijk 9-0.
Het eigen publiek kon terugkijken op een vermakelijke middag en werden beloond met fraai energiek voetbal.
Zeerobben stond er machteloos bij en snakte naar het eind.
Deze overwinning mag een compliment hebben maar gezien de vele kansen die nog om zeep werden geholpen is er nog genoeg werk aan de winkel om goed voor de dag te komen in de 2e divisie D. De Frisianen gaan dan tegenstander treffer van formaat en dan moet er uit een ander vaatje getapt worden.
Het smaakt in ieder geval naar meer dus ga zo door!

Aanstaande dinsdag staat ONS Boso Sneek C1 op het bekerprogramma wat moet worden gezien als een lastige tegenstander.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia