Beker: ONS Boso Sneek C1 - Frisia C1 (1-1) 4-2

Dinsdag 25 augustus 2015


ONS Boso Sneek C1 heeft in de tweede ronde van de beker de koppositie overgenomen met een  overwinning op de Frisianen.
Op  het Zuidersportpark won de ploeg met 4-2 en is daardoor koploper in de bekerpoule.
De Frisianen kregen in de eerste helft ontzettend veel kansen, maar sloegen hiermee slordig om. De openingstreffer komt van de voet van Vincent die uit een goede voorzet van Klaas weet raak te schieten, 0-1. Jan Karel kopt hierna een bal op de paal. Als het na 25 minuten in de eerste helft op een 0-4 voorsprong staat heeft ONS niets te klagen. Echter werden de vele kansen om zeep geholpen. Vlak voor rust kopte de ONS spits de 1-1 in de touwen. Voorafgaand aan laks ingrijpen van enkele Frisianen. Onverdiend dat wel, maar de wetten van het niet afmaken, betekend vaak een tegen doelpunt.

In de tweede helft kwam ONS al snel op voorsprong, 2-1 en een paar minuten hierna keken de Frisianen tegen een 3-1 achterstand aan. De Frisianen lieten zich te makkelijk het kaas van het brood eten en niets leek meer te lukken.

Dat er uit een ander vaatje moest worden getapt is wel duidelijk, want met dit veldspel  in de tweede helft moeten we ons een beetje schamen. De Frisianen weten zelf dat ze beter kunnen dus daar aan vast houden en met frisse moed in de beker zaterdag aantreden tegen Franeker C1. Toen we in de 57e minuut op de rand van de zestien meter van ONS een vrije trap kregen, wist Vincent wel raad met dit buitenkansje, 3-2. In de resterende 13 minuten was de jacht op de 3-3, maar de bal wilde er niet in. Met al het risico die we namen, kwam ONS er in blessuretijd razendsnel uit en scoorde de 4-2.

Een wijze les is de kansen afmaken, scherper beginnen (en vasthouden) en de felheid en geloof erin houden.
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia