Beker : Frisia C2 – Broeksterwalden C1 1-2

25 Augustus

Op deze dinsdagavond stond voor ons de bekerwedstrijd tegen Broeksterwalden C1 op het programma, een hoofdklasser en op papier een sterkere tegenstander. Het beloofde van tevoren dus een mooie uitdaging te worden voor de spelers en begeleiding. De warming-up zag er verassend scherp uit, wat wij als begeleiding mooi vonden om te zien was dat iedereen elkaar de waarheid durfde te zeggen en niet bang was om kritiek te ontvangen en te geven. Het begin van Frisia kant was zeer sterk en we hadden van tevoren al afgesproken om vroeg druk te zetten op de opbouw van de tegenstander omdat daar hun zwakte lag volgens het scoutingrapport van trainer Ditmer de Jong. Dit werd goed uitgevoerd onder leiding van met name Xander en Thomas die iedereen naar voren dirigeerden en zo ervoor zorgden dat de druk op de tegenstander toenam, het werd toen ook duidelijk dat de achterhoede van Broeksterwalden erg veel problemen had met de felheid van de Frisianen.

Wat er vaak gebeurt als een tegenstander onder druk komt is dat ze de lange bal gaan hanteren, doordat wij zo ver mogelijk vooruit verdedigden betekende dit dus dat er heel veel ruimte achter de verdediging lag. Een van de tot dan toe zeldzame uitbraken van Broeksterwalden resulteerde in een groot gat in de verdediging waar hun goede en snelle spits maar al te graag in dook, hij kon zo alleen op Julius af en ondanks een machtige sprint van Xander maakte hij heel koel en bekeken de 0-1 door de bal keurig in de lange hoek te plaatsen.

Na deze 0-1 leek Frisia een beetje van de wijs gebracht en liet zich overrompelen door een sterker wordend Broeksterwalden, we leken wel met stomheid geslagen want het spel ging zich voornamelijk op het middenveld en op onze helft afspelen, van het druk zetten kwam helaas weinig meer terecht. Hoewel Broeksterwalden sterker was kon het niet echt tot grote uitgespeelde kansen komen. Het werd wel een aantal keer gevaarlijk via hun spits en een aantal standaardsituaties maar alle kansen werden onschadelijk gemaakt door een zeer goed spelende Julius die de achterhoede met elke redding meer vertrouwen en rust gaf.

Na een minuut of twintig verstapte Jared zich in een duel en gaf aan dat hij niet verder kon, hij werd vervangen door Sven die al vanaf de warming up stond te popelen op te spelen. Sven zorgde met zijn enthousiasme, snelheid en kracht voor een omslag op het middenveld, want niet heel veel later begonnen de Frisianen het spel van de eerste minuten weer een beetje op te pakken. De verdediging werd bij elke bal onder druk gezet en er werd keihard gewerkt en gestreden door elke speler die op het veld stond. Wij als begeleiding vonden het geweldig om het gepassioneerde vechtvoetbal te zien want het hele team gaf alles voor de gelijkmaker. Het was voetballend allemaal niet heel erg goed maar dat werd gecompenseerd met strijd, na goed doorzetten van Sven op het middenveld werd Almer alleen voor de keeper gezet maar hij zag zijn inzet helaas voor ons gestopt worden. De verdiende gelijkmaker kwam even later, en Almer had alsnog zijn doelpunt te pakken nadat hij de 1-1 binnenschoot uit de rebound na een schot van Sven, die de bal had gekregen van Tristen die attent reageerde op een te zachte pass in de achterhoede van Broeksterwalden.

Met die 1-1 op zak werd de rust gehaald, in de rust was er nog wat tijd voor een aantal technische en tactische aanwijzingen maar er werd ook aangegeven dat het eigenlijk best wel heel goed ging in de eerste 10 minuten en ook in de laatste 10 minuten was er weinig op aan te merken, echter, de tijd daartussen was niet van wat we er van verwacht hadden. Er werd eenmaal gewisseld, Luca ging Tristen vervangen en dit hield in dat Thomas doorschoof naar de linksbuiten. We begonnen de tweede helft waar we de eerste helft waren gestopt, met veel felheid en druk naar voren. We hadden wel veel moeite met de eindpass, waardoor veel aanvallen strandden voordat er voor echt gevaar werd gezorgd. Broeksterwalden kreeg deze gevaarlijke kansen wel, na een razendsnelle tegenaanval werd een grote kans wederom gepareerd door Julius, die voor de zoveelste keer vandaag zijn mannetje stond, even later na een vergelijkbare uitbraak was het weer hetzelfde recept, een grote kans maar weer Julius die zijn team voor een achterstand behoedde. Hierna was het de beurt aan Frisia, na een actie van Delano over de zijkant werd zijn voorzet afgeslagen, de rebound viel voor de voeten van Sven die hierdoor een grote kans kreeg maar zijn schot voorlangs zag gaan.

Het spel golfde in de tweede helft op en neer maar de hartstocht in het spel van de Frisianen was een constante factor en dat maakte het voor begeleiding, wisselspelers en publiek een erg leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken. Nadat Remco de bal had veroverd kwam hij in een duel terecht en werd hard geraakt op de kuit, of het een overtreding was, was niet goed te zien maar doordat Remco bleef liggen was onze verdediging afgeleid en kon een speler van Broeksterwalden snoeihard de 1-2 tegen de touwen jagen.. Het was erg jammer dat we zo kort afgeleid raakten want de rest van de wedstrijd was heel erg scherp. We gingen in de laatste minuten nog vol voor de gelijkmaker en op het laatst werd iedereen nog naar voren gestuurd bij een vrije trap, maar het was tevergeefs, want de 1-2 stand bleek ook de eindstand.

Jammer van het resultaat maar kijkend naar het spel was het gewoon een uitstekende wedstrijd en dit biedt zeer zeker ook perspectief voor de laatste zware bekerwedstrijd zaterdag. Voor mij was het erg fijn om zo’n mooie pot te zien na een weekje vakantie, zaterdag weer vol gas geven!

 

de leider

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia