Frisia E1 haalt in Harlingen net geen dubbele cijfers

Na een knappe 6-1 overwinning op stadsgenoot Blauw Wit E1 moesten de talenten van Frisia E1 deze zaterdag spelen tegen FC Harlingen E1. Ook deze ploeg was begonnen met een 6-1 overwinning in de beker tegen Leeuwarder Zwaluwen en dus moesten we aan de bak!

Om 10.30 werd er afgetrapt op het fraaie kunstgrasveld van de nieuwe Fusieclub Harlingen. Een samenvoeging van Robur en vv Harlingen, met mooie shirts en een prima complex. Het was een wat onstuimig begin met een zoekend Frisia. Kansen kwamen er wel, maar de keeper, de lat, de paal en spelers stonden in de weg. Frisia E1 bleef rustig zoeken en kwam na een kwartier spelen op 0-1 door Boyd. Niet veel later kwamen ook de Harlingers er gevaarlijk uit en met een afstandsschot die via de schoenen van Boyd in eigen doel belandde stond het zomaar 1-1. Niets aan te doen, kan gebeuren.

Er was nog genoeg tijd voor rust om de voorsprong weer te pakken en dat gebeurde dan ook. De ingeschoven Basten scoorde de 1-2 en vlak voor rust ook nog een fantastische 1-3 in de combinatie met Hylke. Een heuse tiki-taka goal!

In de rust de koppen bij mekaar en gesproken over de ruimtes die er continu lagen op de flank. Tycho kon als rechtsback vaak mee opkomen en vrij een voorzet geven. De drukte in het centrum maakte het moeilijk om daar gevaarlijk te worden dus moesten we meer de zijkanten zoeken.

De tweede helft begon wat zwakjes. Passes kwamen niet lekker aan of waren te zacht. Even werd teruggedacht aan de tweede helft tegen Blauw Wit, die een stuk minder was dan de eerste, maar na een paar minuten herpakten de Frisianen zich keurig en begonnen er weer aanvallen te komen waar mening profclub jaloers op zou zijn. Het duurde dan ook niet lang voordat de doelpunten vielen.

Een vrije trap van een meter of 15 van de goal werd door Hylke snoeihard de kruising in geveegd. Een Roberto Carlos voor de oudere lezers en een Tannane voor de jongsten. Boyd was nog niet klaar met scoren en maakte de 1-5 en de 1-6. Basten maakte de 1-7 uit een zeer fraaie één keer raken aanval.

Niet lang voor tijd maakte Eldin dan ook zijn bevrijdende goaltje waar hij zo naar op zoek was vandaag en Basten complementeerde zijn kwartet aan goals. 1-9. In de blessuretijd maakte Harlingen nog de 2-9 na een slordigheidje achterin, het zal de vermoeidheid zijn geweest, want ook deze wedstrijd heeft iedereen weer alles gegeven. Het blok achterin met afwisselend Basten, Boyd, Durk en Tycho stond weer stevig als een huis en zelfs aanvallend bewezen ze vandaag hun meerwaarde. Dennis, Thom, Eldin en Hylke hebben hard gewerkt en voor veel dreiging voorin gezorgd. Ook keeper John speelde een puike partij en voetbalde uitstekend mee.

Aankomende week de laatste bekerwedstrijd in de poule tegen Zwaluwen en zaterdag begint de competitie in en tegen Drachtster Boys. U gaat nog veel van dit team horen.

De coach 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia