Beker: Franeker C1 - Frisia C1 (0-2) 1-5

Zaterdag 29 augustus 2015

Frisia C1 heeft uit Franeker C1 met 1-5 verslagen en is door deze zege helaas geen groepswinnaar in de bekerpoule geworden omdat ONS Boso C1 met 1-8 van Zeerobben C1 wist te winnen. De Frisianen kwamen na 7 minuten spelen door een penalty (hands) op een 0-1 voorsprong.

Het was Destin die de penalty feilloos in schoot. De vele kansen hierna brachten nog geen veilige marge om Franeker op afstand te houden. Als het na 30 minuten spelen een ruimere voorsprong voor de Frisianen zou zijn geweest was dat niet geheel onverdiend geweest. De 0-2 kwam laat in de 1e helft toch tot stand. Het was Robert die op een afvallende bal alert reageerde en de bal hard achter de Franeker keeper wist te brengen.
 

Wilde Franeker nog wat betekenen moest uit een ander vaatje gaan tappen. Meteen vanaf de tweede helft had Franeker deze intentie en wist 1 op 1 met keeper Rimar niet te scoren.
Frisia nam daarna meteen het heft in handen en het was wachten op de 0-3.Jan Karel kopte nog een bijna 100% kans net naast op goed aangeven van Klaas.

De 0-3 kwam na 4 minuten spelen in de 2e helft en was het Klaas die zijn voorzet nu wel door Jan Karel benut zag worden.
Frisia begon ook beter hierna te spelen en creeerde genoeg kansen om nog verder uit te lopen.

Franeker daarentegen bleef proberen voor de eretreffer te gaan. In de 52e minuut wist Franeker een onoplettendheidje van de Frisianen af te straffen en de eretreffer te maken, 1-3.In de slotminuten drong Frisia goed aan en had Jan Karel het op zijn heupen en wist met 2 treffers de eindstand op 1-5 te brengen waaronder een hele atletische fraaie treffer die uit een onmogelijke hoek van het veld werd gescoord.

Nu opmaken voor de eerste competitie wedstrijd tegen SC Enschede uit. Als we scherper in de afronding zijn kunnen we voor de winst zorgen maar dan moet iedereen aan de bak. Ga ervoor!

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia