Sint Jacob MC1 – Frisia MC1 (1-3) 1-6


WINST BIJ DEBUUT OP GROOT VELD

Na een oefenwedstrijd tegen de jongens van de D6 stond voor de meiden van de MC1 vandaag de 1e bekerwedstrijd op het programma. Dit jaar is de MC1 een elftal en speelt dus op groot veld. Een grote overgang niet alleen voor de meiden, maar ook voor leiders en supporters. Alle meiden, behalve Danielle die net met voetballen is begonnen, speelden vorig jaar nog in 7-tallen bij de MD-meiden. Enigszins gespannen vertrokken Rianne, Madara, Isabel, Kaylynn, Danique, Dagmar, Roos, Roos, Danielle, Lisa, Jessa , Nina en Britt naar Sint Jacobiparochie voor de wedstrijd die om half 10 zou beginnen.

Op het ‘hoofdveld’ waarbij ook het scorebord was ingesteld werd op tijd met de wedstrijd begonnen. Het was in het begin nog even zoeken, maar voorzichtig kwamen toch de eerste kansjes. Het duurde tot de 20e minuut voordat het 1e doelpunt werd gemaakt. We kwamen op een 1-0 achterstand. Maar de meiden herpakten zich en binnen 2 minuten scoorde Dagmar vanaf rand 16 meter de gelijkmaker. Het eerst ‘officiële’ doelpunt voor de MC was een feit. Het was nog even wennen aan de nieuwe spelregels zoals buitenspel.  Na 28 minuten was er de 1-2 voorsprong. Vanuit een vrije trap aan de linkerkant van Britt wist Nina de bal in de goal te koppen. Op slag van rust in de 34 minuut zorgde Britt voor een 1-3 ruststand.

Na de limonade gingen de meiden ervoor. Alle meiden deden hun uiterste best en dit zorgde in de 39 minuut voor de 1-4. Danielle, die aan het begin van dit seizoen bij het team is gekomen, scoorde haar 1e officiële doelpunt. Dit doelpunt werd gemaakt na een solo van Dagmar die afspeelde op Danielle.
Ook onze grensrechter Jeroen stond goed te vlaggen voor buitenspel mede door de goed oplettende achterhoede. In de 61 minuut kwam de hoekschop aan de linkerkant van Dagmar onfortuinlijk voor de voeten van een speelster van Sint Jacobiparochie en via de keepster rolde de bal in de goal.
1-5 maar  de meiden gingen door en in de laatste minuut werd de einduitslag door Britt bepaald op 1-6.

Een mooie begin voor dit team in de beker. In oktober wordt er nog een bekerwedstrijd gespeeld tegen Franeker MC1. Deze wedstrijd zal uitmaken welk team door zal ‘bekeren’.

 

Wil je de meiden van de MC1 volgen dit voetbalseizoen?
Ga naar de Facebookpagina van de MC-meiden (www.facebook.com/lacfrisiamc) en klik op de 'vind ik leuk' knop.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia