Beker : Frisia E1 - Leeuwarder Zwaluwen E1 14-0 (5-0)

Frisia E1 bekert verder na ruime zege op de Zwaluwen


Op een vol sportcomplex de Magere Weide moesten de spelers van Frisia E1 vandaag hun laatste bekerwedstrijd afwerken tegen stadsgenoot Leeuwarder Zwaluwen E1. Omdat er gewoon getraind werd door andere teams was het even improviseren voor de warming up en dus konden we mooi de tijd benutten voor een goede teamfoto en een korte warming up.

Iets na zessen konden we beginnen en trapten de Frisianen af. De stopwatch was nog nauwelijks aangezet of Eldin schoot de 1-0 binnen. Nog geen minuut erna maakte Dennis de 2-0 en vreesden de coaches dat er een telraam aan de pas moest komen. Dat bleek niet nodig want de Frisianen werden wat onrustiger en Zwaluwen herpakte zich defensief beter. Het deed wat denken aan de uitwedstrijd bij Harlingen. Wel kansen creëren, maar niet scoren. Te vaak nog werd het door het midden geprobeerd en waren we te fanatiek om een goal te maken en vergaten we het simpel te houden. De ruimtes aan de zijkanten werden te weinig benut. Toch lukte het de ijverige Frisianen wel om nog meer te scoren. De 3-0 kwam van Thom. De 4-0 was een keiharde vrije trap van Hylke en de 5-0 was van aanvoerder Basten.

In de rust spraken we af dat we toch wel 10 goals moesten kunnen maken vandaag. Dit moest lukken als we beter de ruimtes aan de zijkanten wisten te benutten en als we sneller combineerden in plaats van de bal naar elkaar toebrengen. Zwaluwen kon de aanvallen door het midden vrij makkelijk afstoppen en dus moesten we het anders proberen.

 De tweede helft was het voetbal al beter en gingen de fanatiekelingen rustig door met scoren. De 6-0 kwam van Eldin. De 7-0 van Thom en de 8-0 van Basten. De 9-0 was de eerste goal van Tycho die na een ware scrimmage voor de goal de bal er uiteindelijk in wist te krijgen. Dit was Tycho’s eerste goal voor Frisia! Dat bleek blijkbaar niet genoeg voor Tycho want vlak daarna ramde hij een bal van een meter of 20 zo de bovenhoek in. 10-0.

Nou doelstelling gehaald, wat nu? De coaches waren het er over eens dat Durk ook moest scoren. Hij was tenslotte de enige veldspeler die dit seizoen nog niet heeft gescoord. Dus werd Durk gebracht als stormram in de spits. Voordat Durk zijn kansen kreeg waren het Hylke en Eldin die de 11 en 12-0 scoorden. De 13-0 was dan toch van Durk. Luid gejuich vanaf de zijkant. Hij bleef rustig en schoot de bal in twee instanties in de goal. Ook de laatste goal vandaag was voor Durk waardoor de eindstand 14-0 was.

Het mooie aan vandaag was de vreugde en het plezier wat de jongens hebben in het voetballen. Elke goal werd nog luid bejubeld en ze zijn ook bereid om elkaar te laten scoren. Dat is ook een echte teamprestatie. We zijn terecht door in de beker. Zaterdag wacht ons een pittige wedstrijd bij Drachtster Boys E1. Dat is een ander niveau dan de afgelopen wedstrijden en dus zullen we weer scherp moeten beginnen, want iedereen begint gewoon weer op 0.

Voor de enthousiastelingen de eindstand van Frisia in de beker.

Frisia E1 – Blauw Wit E1 6-1
Zwaluwen E1 – Harlingen E1 1-6

Harlingen E1 – Frisia E1 2-9
Blauw Wit E1 – Zwaluwen E1 AFG.

Harlingen E1 – Blauw Wit E1 1-2
Frisia E1 – Zwaluwen E1 14-0


1. Frisia E1 3-9 (29-3) + 26
2. Harlingen E1 2-3 (3-7) -4
3. Harlingen E1 3-3 (9-12) -3
4. Zwaluwen E1 2-0 (1-20) -19

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia