Drachtster Boys E1 - Frisia E1 0-5 (0-4)

Effectief Frisia E1 opent met driepunter in Drachten

8 uur verzamelen bij Frisia, de slaap uit de ogen vegend onderweg naar het altijd mooie sportpark Drachtster Bos waar ons Drachtster Boys E1 wachtte. Een goede ploeg met veel talent en de behaalde resultaten in de beker zijn in deze wedstrijd helemaal niets meer waard. Hoe scherp waren de Frisianen?

Na een ruime warming up kon er om 9 uur worden afgetrapt. De beginfase was van beide kanten rommelig. De ploegen waren allebei aan het zoeken hoe en wat. Wie is mijn man? Kan ik wel of kan ik niet inschuiven? De teams deden niet veel voor elkaar onder en het leek een spannende morgen te worden. De firma Menaldum besloot anders. Het was Thom die de 0-1 maakte. Toch wel de ontspanning op de gezichten en het vertrouwen groeide. Diezelfde Thom besloot niet veel later om een corner in een keer de kruising in te jagen en zette de stand op 0-2. Even later kwam de corner van Thom wel bij een medespeler en scoorde Hylke de 0-3. Nog voor rust maakte Hylke er met een afstandsschot ook nog 0-4 van. Wat een luxe. Drachtster Boys was absoluut niet ongevaarlijk, maar de verdediging was wederom stabiel en lastig te kraken en kwam de bal er wel overheen dan was daar nog John in zijn rol van keeper/laatste man die de bal onschadelijk maakte.

Rust. Tevreden gezichten in de kleedkamer. De kansen werden benut en op de juiste momenten wisten we te scoren. Toch moesten we nog 25 minuten alles geven om zeker te zijn van de eerste winst en een mooie overwinning.

De Drachtsters probeerden het en waren zeker niet slecht. Toch was het voor de thuisploeg steeds de eindpass die net niet goed was of de verkeerde keuze op het laatste moment die ze weerhield van het scoren. Daarnaast stond er natuurlijk de inmiddels beroemde Frisiaanse muur met afwisselend Boyd, Basten, Tycho, Durk en daarachter poortwachter John. Ook de Frisianen wilden wel meer en hadden nog honger. Regelmatig waren we nog gevaarlijk voor de goal, maar de echte scherpte was er inmiddels wel vanaf. Hylke had nog zin in een hattrick en maakte de 0-5. Dit was de eindstand van een mooie pot voetbal, die wellicht niet spannend was, maar wel een boeiend schouwspel.

Het is knap van de Frisianen om met deze cijfers te winnen in Drachten. Ik denk dat veel ploegen in onze competitie het nog heel lastig gaan krijgen met Drachtster Boys en ook met ons uiteraard. Een dikke pluim voor de inzet van het gehele team. Ook de aanval met Dennis, Eldin en de doelpuntenmakers (had ik al gezegd dat ze uit Menaldum komen?) Thom en Hylke. Jullie inzet was fantastisch en het was weer een genot om naar jullie te kijken. We gaan weer een week hard trainen om volgende week nog beter te zijn. Dan wacht ons op de Magere Weide om 11:30 GVAV Rapiditas, uit Groningen.

 

Een blije coach.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia