SC Enschede C1 - Frisia C1 (0-0) 0-1

Zaterdag 5 september 2015

Frisia C1 heeft zijn eerste competitie duel winnend afgesloten door in Enschede de SC Enschede C1  met 0-1 te verslaan.
De eerste minuten waren beide ploegen nog aan aftasten waarna Frisia na 5 minuten spelen het heft in handen nam en moest het in de 9e minuut een penalty hebben toen Klaas getorpedeerd werd in de zestien meter. De scheids liet echter doorspelen.

De vele kansen die de Frisianen om zeep hielpen, hield SC Enschede in de race. Het had na 33 minuten spelen in de eerste helft een ruime voorsprong kunnen nemen, maar de stand bleef 0-0. SC Enschede kreeg in de resterende minuten opeens een paar enorme kansen, maar gelukkig stond de paal in de weg en schoof de spits de bal tegen het lichaam van de goed spelende Given die als gelegenheidsback puik werk verrichtte. 

Toch waren er daarna in de slotseconden van de eerste helft enorme kansen voor Jan Karel en Klaas, maar de precisie in de afronding was er niet waardoor de ruststand 0-0 was.
 

Na de pauze waren de intenties van de Frisianen duidelijk en werd meteen in de 1e helft de aanval gekozen. Robert diep op Klaas die zijn voorzet door de goedkeepende Enschede keeper zag worden onderschept.

Kansen kregen de Frisianen in de 3e en 4e minuut maar Jan Karel zag zijn 1 op 1 met de Enschede keeper tot corner verwerkt worden en Robert zag zijn schot vanaf 10 meter gered worden.

Het was wachten op de 0-1 en die kwam in de 8e minuut toen een centrale verdediger van Enschede de fout in ging en de bal zo bij Jan Karel inleverde en die zich geen moment wist te bedenken en raak schoot, 0-1. Denian verving Jim, Destin verving Quentin , Jens verving Stefan, Nizar kwam erin voor Given.

Hierna gingen de Frisianen vrolijk verder, maar bleven niet secuur in de afronding, zodat de stand 0-1 bleef.  Enige wapenfeit van Enschede was een kop kans die voorlangs ging in de 26e minuut.

Met een beetje beleid had de stand al op 0-4 moeten staan.  De nul werd gehouden ook mede door de goedkeepende Rimar

Een sterk spelend Frisia mag zich terecht rijk rekenen met 3 punten en staan op een verdienstelijke 5e plaats in de 2e divisie D.

Volgende week Genemuiden C1 op bezoek in Leeuwarden. We moeten weer vol aan de bak. Allemaal goed gespeeld. Ga ervoor!.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia